Tündérmesét írt Stephen King, ebből készül most sorozat

Tündérmesét írt Stephen King, ebből készül most sorozat

A horrorkirály itthon is megjelent regényéből készít sorozatot az A24. 

Bár Stephen Kinget a horrortörténetei tették fel az irodalmi térképre, ez nem jelenti azt, hogy a népszerű amerikai szerző csak ebben a műfajban alkot. A Cujo, a Tortúra és az Az írója krimit, fantasyt és sci-fit is írt már, 2022-ben pedig egy „klasszikus” mesével is megörvendeztette rajongóit, ami a Fairy Tale, azaz Tündérmese címet viseli.

Ebből a regényből készít most sorozatot a minőségi alkotásairól ismert A24, és már azt is tudni, kik vetik majd papírra a készülő széria forgatókönyvét: a tíz epizódot számláló Tündérmesét Paul Greengrass írja J.H. Wymannel közösen, előbbi a Jason Bourne-filmek második, harmadik és ötödik részét dirigálta, utóbbi pedig A rejtély című sorozaton dolgozott. Greengrass rendezőként is viheti a projektet, ám úgy tudni, hogy a megállapodás még nem született meg közte és a stúdió között. 

Tündérmese egy látszatra átlagos, 17 éves fiút követ, akinek már idejekorán kijutott a tragédiákból: Charlie hét éves volt, amikor édesanyját egy autóbalesetben elvesztette, az apja pedig ezt követően az italba menekült, így a fiú kénytelen volt idejekorán megtanulni gondoskodni magáról. Charlie egy napon összetalálkozik egy kutyával, Radarral és annak idős gazdájával, aki a környékükön él, és aki halála után minden vagyonát és a kutyáját is a fiúra hagyja. És még valamit: egy magnókazettát, ami egy súlyos titokról mesél, miszerint a hátsó udvarban található fészer átjáróként funkcionál egy másik, párhuzamos világba.

Kövess Minket!



Gamer szótár