Íme a HAVN HS 420, a teljesítményhajhász PC-sek álma (X)

Íme a HAVN HS 420, a teljesítményhajhász PC-sek álma (X)

Be lehet lépni a piacra holmi átlagos gépházzal, meg be lehet lépni egy olyan darabbal is, mint amilyen a HAVN HS 420, amit most picit közelebbről is megismerhettek.

Nem szeretnék órákig a PC építés szépségeiről és a PC Master Race dicsőségéről ódákat zengeni, maradjunk csak egyszerűen annyiban, hogy aki PC építésre adja a fejét, annak minden egyes alkatrész minden egyes apróságára oda kell figyelnie, épp ettől izgalmas felépíteni a nulláról egy komplett PC-t. Én most épp egy új gépet tervezek összerakni öcsém számára és bár nyilván nem végtelen a rendelkezésünkre álló összeg, igyekszünk minden egyes alkatrészre odafigyelni és gondosan kiválasztani azokat. Sokan szeretnek például spórolni a gépházzal, mondván, hogy „Legyen erős a gép, aztán elduruzsol az egy kartondobozban is". Hát, maradjunk annyiban, hogy a megfelelő gépház kiválasztása legalább annyira fontos, mint az erős GPU, a brutális CPU.

Ha pedig gépházról van szó, akkor a HAVN most több éves munka után, frissen lép be a profi PC gépházak piacára, egy teljesítményre optimalizált gépházzal, amin két évig dolgoztak. Íme a HAVN HS 420!

A HAVN csapata a PC-ipar minden szegletéből érkező tagokból állt össze. Munkatársaik olyan márkák terméktervezési és mérnöki részlegeiből érkeztek, mint a Fractal, az NZXT, a Cooler Master, a Sapphire, a Wistron és a Corning. Első kész munkájuk több mint két évnyi fejlesztés eredménye, amelyet a PGG (Pro Gamers Group) szakértői végeztek a Caseking, az Overclockers UK, a PC Case Gear és a 8Pack tagjaival. 

„Azzal a gondolattal közelítjük meg termékeinket, hogy nincs felesleges tervezés” - mondta David Jarlestedt, a HAVN termék- és márkaigazgatója. „Semmi sem komolytalan; a termék minden egyes aspektusát átgondoltuk, teszteltük, és azért vettük bele a képletbe, mert meghatározott funkciója van. Reméljük, hogy azok, akik megvásárolják, értékelni fogják ezt a fajta aprólékos szépséget, és a kifinomult teljesítményt, amit nyújt."

A HS 420 kiemelkedik a testre szabott hibrid szerkezetével, amely nagy mennyiségű légáramlást biztosít a GPU körül, ráadásul a hagyományos mid-tower arány és alapterület megtartása mellett. A ház a piacon kapható legerősebb ventilátorok és radiátorok számára készült, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amik az igazi gamer legnagyobb barátai:

  • Légáramlás-optimalizált, egyedi szellőzés
  • Összesen 11 ventilátorhely, akár 140 mm-es ventilátorok számára
  • Akár 420 mm-es radiátorokkal is szerelhető a ház
  • A gépház elejét és oldalát is körülölelő, hőformázott UniSheet üvegpanel elképesztő látványt nyújt a géped szívébe
  • SimpliCable kábelvezető rendszer és ventilátor hub, a  tiszta és rendszerezett kábelvezetésért
  • Testreszabható tárolók, ventilátorokhoz, radiátorokhoz és maximum 14 hüvelykes kijelzőkhöz
  • 3 irányban állítható GPU tartó konzol (csak a HS 420 változat esetében), amelyet a grafikus kártyák széles választékának kezelésére terveztek
  • Függőleges GPU tartó (csak a HS 420 VGPU verzióhoz), amely tartalmaz egy ferde, alsó ventilátorkonzolt és egy üveg légáramlás-vezetőt, valamint egy PCIe 5.0 x16-os riser kábellel ellátott Mount Kitet
  • Rezgésszigetelés: Rugalmas gumipárnákat kapott a ház, amelyek elszigetelik a konzolt a vázról, és megakadályozzák a rezgés kialakulását

HAVN HS 420 és HS 420 VGPU házak 229,9 és 289,9 eurós gyártói általi irányáron kaphatóak Európában, pontos magyar árakról egyelőre nincs információnk.

Kövess Minket!



Gamer szótár