A ChatGPT-t használhatják a párok, hogy a viták során felülkerekedjenek a másikon

A ChatGPT-t használhatják a párok, hogy a viták során felülkerekedjenek a másikon

Egészen abszurd eset bukkant fel a Redditen. 

A mesterséges intelligenciát egyre többet vizsgálják abban a vonatkozásban is, hogy milyen hatással lehetnek az MI-vel működő csevegőprogramok a magányos emberekre, jó-e vagy épp rossz, ha ezek a személyek nem egy emberrel, hanem egy programmal beszélgetnek. Az egyértelműen látszik, hogy az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a „barátnőélményt” kínáló chatbotok, amelyek amolyan beszélgetőpartnerként szolgálnak a felhasználók számára, és akár romantikus és/vagy szexuális módon is képesek csevegni. A virtuális barátnők kapcsán azonban több komoly probléma is felvetődött már, többek közt az is, hogy ezek a programok lehetővé tehetik a férfiak számára, hogy következmények nélkül azt tehessék a virtuális barátnőikkel, amit akarnak, és ennek a hús-vér nők ihatják meg a levét. Ugyanakkor olyanra is akadt példa, hogy maga a chatbot volt az, aki szexuálisan zaklatta a felhasználókat.

És hogy mi másra használható még egy chatbot a párkapcsolatban? A Mashable egy egészen szürreális történetet osztott meg az olvasóival, amit a Reddit nevű közösségi oldalon szúrt ki.

„A barátnőm a ChatGPT-t használja minden alkalommal, amikor nézeteltérésünk van. Én vagyok a szemét, ha arra kérem, hogy ezt fejezze be? – kérdezte a magát 25 éves férfinak mondó felhasználó. 

A redditező elmondása szerint 28 éves barátnője akár a vita kellős közepén is képes megtárgyalni a veszekedésüket a chatbottal, aki persze szíves-örömest meg is osztja a véleményét a férfiról. Egy alkalommal például bizonytalannak nevezte őt, de olyanra is akadt példa, amikor azt mondta, az a gond a párkapcsolatukban, hogy a férfinak nem elég magas az érzelmi intelligenciája.

A Mashable megkereste a felhasználót, hogy utánajárjon az ügynek, és kiderítse, valóban igaz-e, amit a közösségi oldalon állított, ám a redditező nem reagált a megkeresésre. Bár a konkrét ügynek így nem sikerült utánajárni, az egyértelműen látszik, hogy a mesterséges intelligencia már nem csak a munka területén van jelen, de a magánéletnek is egyre inkább részévé válik. 

Borítókép forrása: Shutterstock 

Kövess Minket!


#ai

Gamer szótár