Élőszereplős filmet kap a Disney mesék elbűvölő „Szőke hercege

Élőszereplős filmet kap a Disney mesék elbűvölő „Szőke hercege"

Ezúttal egy férfi meseszereplő kap saját filmfeldolgozást. 

A Disney még évekkel ezelőtt függött rá, hogy élőszereplős filmeket készítsen népszerű rajzfilmjei alapján: a sort a 2014 Demónával indította meg, azóta pedig már megszámlálhatatlan mesét ültettek át élőszereplős formába, legutóbb például A kis hableányt kaptuk meg. A Deadline most arról ír, hogy a rajzfilmekből ismert „Szőke herceg” is kap egy feldolgozást, és bár a film részletei még nem ismertek, a híroldal már tudni véli, ki csüccsenhet majd a rendezői székbe.

A „Szőke herceg” (angolul Prince Charming) archetípus már évszázadok óta jelen van a mesék lapjain, mint a páratlan szépségű hercegnők nagy szerelme, megmentője. A karakter a Csipkerózsikában és a Hamupipőkében is feltűnik, ám klasszikus értelemben véve Hamupipőke szerelmét értjük alatta, aki cipellőt húzatott a királyság összes lányának lábára, hogy megtalálja élete szerelmét, mert nem emlékezett rá a bálról (röhejes, de hát ez is igazság), ahol megismerkedtek. 

A premier időpontja, illetve a főbb részletek ugyan még nem ismertek, fentebb azonban már elspoilereztük, hogy a rendező személye már nem titok, a Deadline legalábbis arról ír, hogy Paul King adja majd a nevét a projekthez. King olyan filmeket tett le eddig az asztalra, mint a Paddington mackót főszerepbe állító vegyes technikájú filmvígjátékok és a Charlie és a csokigyár előzményfilmje, a Wonka. A bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a Szőke herceg-film nem kötődik majd kifejezetten a Hamupipőkéhez.

Borítókép forrása: Disney 

Kövess Minket!



Gamer szótár