Meglepetés! Berobbant a Dűne: Prófécia nagy előzetese a premierdáummal karöltve

Meglepetés! Berobbant a Dűne: Prófécia nagy előzetese a premierdáummal karöltve

Kiderült, mikor érkezik a Maxra a női főszereplős Dűne spin-off. 

Denis Villeneuve Dűne-feldolgozása hatalmas siker lett, nem is csoda: a kanadai rendező értő kezekkel nyúlt Frank Herbert sci-fi klasszikusához, ráadásul jóval kevésbé megosztó alkotást tett le az asztalra, mint David Lynch 1984-ben, aki kapott hideget-meleget az adaptációja kapcsán. Az első film Herbert Dűne-regényfolyamának első kötetét dolgozta fel, pontosabban annak első felét, tavaly tavasszal pedig befutott a második rész is, amellyel lényegében lezárult az első regény története. Idén áprilisban az is kiderült, hogy zöld dutat kapott a „Dűne 3”, igaz ez a megnevezés nem épp pontos, hiszen valójában a második Dűne-regényt, A Dűne messiását dolgozza majd fel. Bár a végeredményre még sokat kell várni – 2026. december 18-án landol a mozikban -, idén novemberben visszatérhetünk majd Herbert univerzumába, ugyanis a Max streamingszolgáltatóra érkezik egy női főszereplős spin-off széria is, amely 10 ezer évvel Paul Atreides (Timothée Chalamet) eljövetele előtt játszódik.

A széria, amelyben Villeneuve executive producerként működött közre, a Bene Gesserit nevű szektát létrehozó két Harkonnen-nővér történetét követi nyomon, amely az egyik legbefolyásosabb erővé vált a galaxisban - a történetet Frank Herbert fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson regénye, a 2012-ben megjelent Sisterhood of Dune ihlette. Frank Herbert tollából összesen hat Dűne-regény született 1986-ban bekövetkezett haláláig, később azonban a szerző fia és jóbarátja több előzménykötetet is kiadott az író hátrahagyott jegyzetei alapján, valamint folytatást is készítettek az eredeti Dűne-regényfolyamhoz.

A Bene Gesserit szekta vezetőjét, Valya Harkonnent Emily Watson játssza, nővére, Tula Harkonnen szerepében pedig Olivia Williams lesz látható. Mindketten a gonosz Harkonnen-ház ősei, amelynek tagjai a jövőben hátba szúrják Paul Atreides-t és apját a Dűne-filmekben.

A hat részből álló Dűne: Prófécia első epizódja november 17-én, vasárnap 21 órakor érkezik a Maxra az Egyesült Államokban (nálunk várhatóan november 18-án jelenik majd meg), a további részek pedig hetente várhatók – íme az új előzetes:

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár