Képeken a női főszereplőkkel érkező Dűne előzménysorozata, a Prophecy

Képeken a női főszereplőkkel érkező Dűne előzménysorozata, a Prophecy

Két brit színésznő kapta a széria főszerepét, de további érdekességeket is megtudtunk az új alkotásról.

A Dűne sok mindenről szól, de Frank Herbert eredeti sci-fi regényének és a két Denis Villeneuve-filmadaptációnak a központi narratívája Paul Atreides (Timothée Chalamet) és a sorsa körül forog. A Dűne univerzuma azonban sokkal többet rejt magában, mint csupán Paul, ezért épp ezt igyekszik megragadni az HBO új előzménysorozata, a Dune: Prophecy.

A sorozat középpontjában a Bene Gesserit, a misztikus matriarchális rend áll, amely egy napon majd az árnyékban meghúzódva igyekszik manipulálni Paul hatalomra jutását. De ebben az új sorozatban, amely 10 000 évvel a tulajdonképpeni Dűne előtt játszódik, a Bene Gesserit még csak most jön létre. Két nő a hajtóereje a felemelkedésüknek: Valya Harkonnen (Emily Watson) és Tula Harkonnen (Olivia Williams), akik vér szerinti nővérek és tagjai ennek az új testvériségnek.

Még a franchise legfelületesebb rajongóinak is alighanem kikerekedik a pupillája a főszereplőket illetően, hiszen a Harkonnen család az eredeti Dűne-történet fő antagonistái. De ebben a távoli múltban a Harkonnenek még nem rendelkeznek az Arrakis fűszerének hatalmas monopóliumával. Ehelyett a közelmúltban lezajlott galaktikus háború sújtja őket, amely után gyáváknak és árulóknak bélyegezték meg őket. Így egy fiatal fiú felemelkedése helyett, a Prophecy középpontjában két középkorú nő áll. Williams és Watson is nagyon élvezte az összetett sci-fi történetének elmesélését a forgatások során.

Ez a projekt volt az első alkalom, hogy Williams és Watson együtt dolgozhattak, annak ellenére, hogy angol színészek, akiknek útjai az évek során többször is keresztezték egymást. Valójában az, ahogyan a karrierjük tökéletesen összeforrt ezzel a sorozattal, szinte olyan, mint egy évtizedes mesteri terv, amiben a Bene Gesserit ugyebár kiválóan teljesít.

Szerencsére Williamsnek és Watsonnak nem kellett átélniük a sivatagi díszleteket, amelyek Villeneuve filmjeiben Arrakist helyettesítik (Austin Butler „mikrohullámú sütőként” jellemezte a forgatási helyszínt). Végül is ez a sorozat arról szól, hogy az univerzum nagyobb, mint Arrakis, és egyébként is, a Bene Gesserit bázisa teljesen máshol található. A Dune: Prophecy egyébként különböző időszakokat is bemutat majd, és az évek során a karakterek mindig tisztában vannak a múlttal, a jelennel és (ahogy a cím is utal rá) a jövővel. A Bene Gesserit tagjai, akiket „Tisztelendő Anya” rangra emelnek, egyedülálló módon hozzáférnek az összes korábbi Tisztelendő Anya emlékeihez. Mi pedig az ew.com-nak köszönhetően az első képekhez, szóval, ha érdekel hogyan is fest az előzménysorozat a nagyszabású mozifilmeket követően, akkor kattints a fotóra a galéria megtekintéséhez:

Képek forrása: Attila Szvacsek/HBO

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár