Ez valami vicc? A Barbie baba után újabb játékból készít filmet a Mattel

Ez valami vicc? A Barbie baba után újabb játékból készít filmet a Mattel

Nosztalgia a köbön, de hogy ebből, hogy lesz egész estés film, arra tippünk sincs. 

A Greta Gerwig rendezte Barbie babás film sorra döntötte a rekordokat 2023 nyarán, és bár az Oscar ítészei nem ölelték a keblükre a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült filmet, egy-két fanyalgótól eltekintve a nézők oda-vissza voltak tőle. Ez többek közt a remek színészi játéknak, a jól megírt forgatókönyvnek, a szuper rendezésnek és nem utolsósorban a fantasztikus látványvilágnak köszönhető, ez a négy dolog pedig már bőven elegendő volt ahhoz, hogy tavaly nyáron Barbie-lázban égjen a fél világ. A Mattel azóta bejelentett már többek közt egy Monster High élőszereplős projektet is, amit Akiva Goldsman rendez, aki a Téli mese és a Legenda vagyok című filmeken dolgozott, nem mellesleg pedig a sokak által várt Constantine 2 forgatókönyvét is ő írja. Most pedig kiderült, hogy a Mattel 3D-s képnézegetője is saját filmet kap.

Nem vicc: a View-Master nevezetű játék alapján akar összehozni egy filmet a Mattel Films a Todd Black által irányított Escape Artists-szel és a Sony Pictures-zel karöltve. Bár a projektről egyelőre nagyon keveset tudni, a The Hollywood Reporter arról ír, hogy élőszereplős alkotásról van szó, amelyet családi kalandfilmnek szánnak. 

A View-Mastert még 1939-ben dobta piacra a Mattel, és egy olyan játékról volt szó, amelyen 3D-ben lehetett nézegetni a képeket - kis túlzással akár azt is mondhatnák, hogy a VR-szemüveg előfutárát köszönhetjük benne. Érdekesség, hogy a film ötlete már jóval a Barbie előtt felmerült, 2009-ben is szó volt róla, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy elérkezettnek látja az időt a Mattel, hogy meg is valósítsa ezt a régóta tervezett projektet. A hír abból a szempontból viszont kétségkívül meglepő, hogy a szóban forgó játék jóval kevésbé tűnik adaptálhatónak, babákból, robotokból ugyanis lényegesen könnyebb antropomorfizált karaktereket megalkotni, mint egy képnézegető kütyüből - de ez már legyen az ő gondjuk. 

Borítókép forrása: Fisher-Price/Getty Images

Kövess Minket!



Gamer szótár