Ezért járt sokat a mosdóba Vincent Vega a Ponyvaregényben

Ezért járt sokat a mosdóba Vincent Vega a Ponyvaregényben

Van benne logika.   

A 1992-es Ponyvaregény Quentin Tarantino egyik, ha nem a legikonikusabb filmje, amely után mindenki azt találgatta, hogy mi van a táskában – egy rajongói teória szerint Marsellus Wallace lelke világít benne, a stúdió azonban ezt sem, ahogy a többbi feltételezést sem erősítette meg. A kultfilm részekre bontva mesél el egy történet a Los Angeles-i alvilág életéből, de a sztori majdhogynem lényegtelen is, Tarantino kultklasszikusának sava-borsát ugyanis azok az abszurd jelenetek és beszólások adják, amelyek több mint harminc év távlatából is remekül működnek. Gondoljunk csak a Royale with cheese-re, Samuel L. Jackson bibliai passzusára 8ami valójában nem is a Bibliából származik) vagy Mia és Vincent, azaz Uma Thurman és John Travolta táncjelenetére - hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

Vincentnél maradva, Travolta bérgyilkosa kétségkívül az egyik legjobban sikerült karakter lett a Ponyvaregényben, akinek amellett hogy számtalan aranyköpés hagyta el a száját a filmben, feltűnően sokat ült a klotyón. Miután pedig Tarantinónék nem szolgáltak konkrét magyarázattal arra a kérdésre, hogy miért járt Vincent Vega ilyen sokat a mosdóba, a rajongók ötletelni kezdtek, és az egyikük egy meglepően logikus magyarázattal állt elő. Egy Reddit-felhasználó szerint a gyakori vécérejárás oka nem más, mint a heroin, ez a drog ugyanis köztudottan székrekedést okoz, és mint tudjuk, Vincent heroinista. 

Nem ez ugyanakkor az egyetlen dolog, ami a rajongóknak szemet szúrt a gyakori mosdóbajárással kapcsolatban. Vincent összesen három alkalommal látogat el a vécére, és valahányszor elmegy a budira, valami rossz történik a filmben: Mia Wallace túladagolja magát, Nyuszimuszi és Tökfej kirabolják a reggelizőhelyet, végül pedig bekövetkezik a legrosszabb is Vincent számára, amikor Butch mellkason lövi.  

Borítókép forrása: Miramax 

Kövess Minket!



Gamer szótár