Elon Musk törli a félkövér betűtípust az X idővonalán, mert kifolyik tőle a szeme

Elon Musk törli a félkövér betűtípust az X idővonalán, mert kifolyik tőle a szeme

Nem csak a félkövér betűtípustól, de minden más formázási lehetőségtől is könnyes búcsút kell venniük az X-felhasználóknak.

Elon Musk az X-en, korábbi nevén Twitteren (hol máshol) jelentette be, hogy a félkövér betűtípust és minden más formázási lehetőséget is eltávolítanak a közösségi oldal fő idővonalán. Ennek oka Musk szerint nem más, hogy a felhasználók egész egyszerűen túl sokat használják ezt a funkciót, és mint kiderült, mostantól csak úgy láthatjuk majd félkövérnek a formázott szöveget, ha a bejegyzés részleteire kattintunk. 

A félkövér betűtípus azonnali és túlzott használata miatt eltávolítjuk azt az X fő idővonaláról" - írta Mus keddi bejegyzésében.

A formázási funkciók törlésének fő oka, hogy sokan ezzel próbálták meg elérni, hogy több kattintás érkezzen a bejegyzéseikre, és ezzel együtt több pénzt generáljanak. A félkövér és más szövegformázási lehetőségek tavaly április óta érhetők el az X-en, a világ egyik leggazdagabb embere pedig már korábban is nehezményezte, hogy egyesek nem tiszta módszerekkel igyekeznek kattintásokat generálni, ám akkoriban még nem árulta el, hogy pontosan mire is gondol. Musk döntésével kivételesen több felhasználó is egyetért.

„Frusztráló, ha a formázást csak a figyelem felkeltése miatt használják. Ez megnehezíti a tartalom olvashatóságát és élvezhetőségét" – írta egyikük az X-en. 

Borítókép forrása: Getty Images 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN