Mez helyett üres pénztárcákkal érkezett a versenyre egy CS2 csapat

Mez helyett üres pénztárcákkal érkezett a versenyre egy CS2 csapat

Miután a BLEED CEO-ja felszívódott, a szervezet CS2 csapata úgy döntött, hogy az e heti versenyükön folytatják a kampányolást.

Az elmúlt bő egy hétben kirobbant az év talán legnagyobb esportos botránya, aminek a középpontjában egy szingapúri szervezet, a BLEED áll. Az org az elmúlt években a Valorant csapatával hívta fel magára a figyelmet, de egy ideje jelen van a Counter-Strike 2-ben és a Rainbow Six Siege-ben is. A kisebb-nagyobb sikereket azonban viharos gyorsasággal eltörölte, hogy kiderült, a játékosaikat és alkalmazottaikat nem fizetik rendesen, és már több százezer dolláros tartozásuk van feléjük.

A BLEED-botrány kapcsán eddig a CS2 csapat edzőjeként ismert kassad volt a leghangosabb, aki nyílt levélben támadta a szervezetet a hibákért. Eredményt azonban egészen eddig nem ért el ezzel, ugyanis az utóbbi időkben több erőszakos bűncselekménnyel megvádolt CEO, Goh En Wei Mervyn eltűnt a föld színéről, nem reagál az üzenetekre, megkeresésekre. Merwyn és a szervezet egy korai befektetője október 21-én bírósági meghallgatásra hivatalosak Szingapúrban, ha azon sem jelennek meg, akkor gyanús, hogy kassadék lemondhatnak arról a 322 ezer dollárról, ami a fizetésük mellett néhányak átigazolási árát is törlesztené más szervezetek felé. De egyelőre maradjunk pozitívak, ugyanis láthatóan a csapat is erre törekszik.

Kassad és a játékosai még a múlt héten jelentették be, hogy a szerződésük megszegése miatt nem hajlandóak tovább a BLEEDet képviselni a rendezvényeken, ehelyett UNPAID (kifizetetlen) néven folytatják a játékot. A botrány kirobbanása óta ezen a héten játszottak először LAN-on, a belgrádi RES Regional Champions tornáján pedig nem okoztak csalódást, ugyanis a mezük helyett UNPAID feliratos pólókban jelentek meg, a médianapos fotójukon pedig üres pénztárcákat lobogtattak, hogy jelezzék, igényt tartanak a pénzükre:

Forrás: HLTV / Dimitrii

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár