Keanu Reeves nem tudta megjegyezni a John Wick eredeti címét, ezért lett ez a film címe

Keanu Reeves nem tudta megjegyezni a John Wick eredeti címét, ezért lett ez a film címe

Jobban jártunk a Keanu Reeves-féle változattal. 

A John Wick-széria az elmúlt évek legjövedelmezőbb akció franchise-a lett, mindenki kedvenc hollywoodi színészével, Keanu Reevesszel a főszerepben. Az első rész még 2014-ben futott be a mozikba, és nem túlzunk, ha azt írjuk, mindenkit megvett kilóra. A kutyájáért bosszúhadjáratot indító bérgyilkost nem lehetett nem imádni, azóta pedig már három folytatás is készült a filmhez, valamint egy minisorozat is érkezett Contintental címmel, amelynek középpontjában nem a Keanu Reeves által alakítottt Rémkirály áll, hanem a még fiatal Winston, aki át akarja venni az írányítást a bérgyilkosok bázisaként szolgáló legendás szálloda fellett. Bár a John Wick-film címadásánál az egyszerű, de nagyszerű elvét követték az alkotók, eredetileg más címmel került volna a mozikba a Chad Stahelski rendezte film, és hogy miért döntöttek végül a John Wick mellett, annak nem más, mint Keanu Reeves feledékenysége volt az oka.

A Comicbook-nak adott 2020-as interjúban a John Wick forgatókönyvírója, Derek Kolstad elárulta, hogy a film eredeti címe a Scorn volt, és végül amiatt nevezték el annak, aminek, mert Keanu képtelen volt megjegyezni az ötbetűs szót, és mindig John Wickket mondott helyette.

Az egyetlen ok, amiért John Wicknek hívják, az az, hogy Keanu folyamatosan John Wickként emlegette” – magyarázta Kolstad, hozzátéve hogy ma már ő sem tudná elképzelni, hogy Scorn legyen a film címe.

Ami a franchise jövőjét illeti, bár a negyedik rész meglehetősen lezártnak tűnt, a Lionsgate nem akarja elengedni aranytojást tojó tyúkja kezét, így hivatalosan is zöld utat adott a folytatásnak. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy 2025-ben befut végre a mozikba a Rémkirály-világában játszódó Ballerina is, amelyben ezúttal Ana de Armas bosszúálló hősnőjéért izgulhatnak majd a nézők. 

Borítókép forrása: Lionsgate 

Kövess Minket!



Gamer szótár