25 éves a legjobb tinivígjáték: Így festenek az Amerikai pite sztárjai akkor és most

25 éves a legjobb tinivígjáték: Így festenek az Amerikai pite sztárjai akkor és most

1999-ben landolt a mozikban az Amerikai pite először, de talán akkor még kevesen gondolták volna, hogy ez a fialatokról szóló film néhány hét alatt egy valódi klasszikussá válik.

A pajzán tinivígjáték, amely négy végzős gimnazista történetét igyekszik elmesélni, akik egyezséget kötnek, hogy a szalagavató estéjéig legkésőbb elveszítik szüzességüket, három folytatást, öt közvetlen spin-offot, valamint rengeteg mémet eredményezett. A kulturális hatásáról pedig mér nem is beszélve.

Az Amerikai pite nem csak bearanyozta a kilencvenes évek végét és a kétezres évek elejét, hanem útjára indította Jason Biggs, Seann William Scott, Alyson Hannigan és Natasha Lyonne pályafutását is, de az olyan népszerű sztárok karrierje, mint a későbbi Emmy-díjas Eugene Levy és Jennifer Coolidge is új lendületet kapott.

A 25. évforduló alkalmából Jason Biggs, akit a legtöbben csak a pités jelenetéről ismernek, megosztotta a popkultúra jelenségéről és rajongóiról alkotott véleményét.

„Még ennyi idő után is elképesztő látni, hogy micsoda hatást gyakoroltunk a világra. Bárhová utazom, az emberek mindenhol erről akarnak beszélgetni velem. Pedig most már van egy vagy két újabb generáció, akik látták a filmet, azonosultak vele, és mégis szeretik. Ez egy nagyon-nagyon különleges dolog volt számomra.”

A színész azt is megjegyezte, hogy „különleges” kapcsolata van az Amerikai pite rajongóival, akik mindig pozitívak és csupa jót mondanak neki, illetve a produkcióról.

Biggs hozzátette, hogy élvezi, ahogy az emberek „ilyen nosztalgiával” beszélnek az Amerikai pitéről.

„Persze vannak már új rajongói a filmnek, ami igazán klassz és különleges, de vannak bizonyos korú emberek, vagyis az én korosztályom, akik ezzel a filmmel és velem együtt nőttek fel. És így van egy igazán különleges kapcsolat, amit velük ápolok, és nagyon jó érzés 25 évvel később itt lenni, és még mindig erről beszélni.” – mondta a PEOPLE magazinnak 2024. június 16-án.

Évtizedekkel azután, hogy megnevettették a közönséget a fergetegesen kínos pillanataikkal, megnéztük hogyan festettek akkor, és most a pite sztárjai. Alighanem Jason Biggs neve örökre egybeforrt a gőzölgő pitével.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


Alyson Hannigan, mint Michelle Flaherty

Borítókép forrása: people.com

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár