Az egyik legkardinálisabb kérdés a John Wick kapcsán Keanu Reeves szakálla volt

Az egyik legkardinálisabb kérdés a John Wick kapcsán Keanu Reeves szakálla volt

Chad Stahelski és David Leitch megküzdöttek azért, hogy John Wicknek szakálla lehessen. 

Azzal valószínűleg semmi újat nem mondunk, ha azt írjuk, a filmekben az apró, a cselekmény szempontjából kevésbé fontos dolgokra is komoly figyelmet fordítanak az alkotók. Nem volt ez másképpen a 2014-ben indult John Wick franchise esetében sem, ahol az első film rendezőpárosa és a szponzorok vérre menő csatákat vívtak azzal kapcsolatban, hogy a főhős szakállal vagy szakáll nélkül legyen-e ábrázolva. 

Erről a John Wick direktorai, Chad Stahelski és David Leitch beszéltek az első film tizedik évfordulójának apropóján a Business Insidernek, amikor is elárulták, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük az első film kapcsán. És igen, az egyik ilyen bonyodalmat John Wick arcszőrzete okozta, a szponzorok ugyanis attól féltek, hogy Keanu Reeves nem lesz elég felismerhető, ha szakállal fogja játszani a karaktert. 

Megpróbáltunk egy modern kori görög mitológiai fantasy filmet csinálni, szóval nem egy mainstream vonalat követtünk. Valami menőt akartunk csinálni Keanuval” – mondta Stahelski a szakáll dilemmája kapcsán. – De a szponzorok Keanu kib@szott Reevest akarták látni. A Holtpont és a Féktelenül filmekből megismert Keanu Reevest.

A páros szerint nagyon komoly harc bontakozott ki a szakáll-kérdés kapcsán, ők ugyanis amellett érveltek, hogy pont hogy az arcszőrzettel kellene leválasztani a John Wick-féle Keanu-t a színész más szerepeitől. A sztár a forgatás első napján végül szakállasan jelent meg, az így készült képek pedig a kritikus szponzorokat is meggyőzték, hogy a karakterhez jól passzol a borosta. 

Stahelski és Leitch azt is elmesélte, hogy John Wick szeretett kutyájának megölése is komoly fejtörést okozott a házon belül, ugyanis többen úgy vélték, hogy egy ilyen lépés túl sok lehet a nézőknek. A duó azonban kötötte az ebet a karóhoz, arra hivatkozva, hogy ezek a kemény pillanatok teszik majd igazán emlékezetessé a filmet.  

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár