Stephen King Carrie című regényéből készít sorozatot az Amazon

Stephen King Carrie című regényéből készít sorozatot az Amazon

Stephen King anno tíz dollárban fogadott az egyik jóbarátjával, hogy tud női főszereplős történetet írni. Az író nyerte a fogadást. 

Az 1974-es Carrie Stephen King először megjelent regénye, valójában azonban a Mester negyedik könyve a sorban, ami eredetileg a kukában landolt, és ha nincs a felesége, Tabitha Spruce, akkor könnyen meglehet, hogy King nevét sohasem ismerte volna meg a nagyvilág  – na, de ne szaladjunk ennyire előre.

King a massachusetts-i Hampden városában irodalomtanárként kereste a kenyerét, és finoman szólva sem volt eresztve, amikor fogadott az egyik jóbarátjával, egy bizonyos  Flip Thompsonnal, hogy tud olyan történetet is írni, aminek egy női karakter áll a középpontjában. Inspirációként egy gimnáziumi tamponautomata és egy telekinetikus képességekről szóló cikk szolgált számára, a történet pedig végül egy háromoldalas novella formájában látott napvilágot a Cavalier magazinban: itt bukkant fel először Carrie, a természetfeletti képességekkel rendelkező középiskolás lány, akinek nem elég, hogy bigott édesanyjával kénytelen együttélni, még az osztálytársai is rendszerint porig alázzák és zaklatját a rendkívül félénk, kívülálló lányt.

Bár King megnyerte a tízdolláros fogadást, a végeredmény nem igazán tetszett neki, ezért a Carrie novella-változata végül a kukájában landolt. A szerző és az olvasók nagy szerencséjére azonban a szintén író Tabitha Spruce fantáziát látott a Carrie-ben: kihalászta a kukából a háromoldalas irományt, és arra ösztönözte férjét, hogy dolgozza ki a boszorkánylány történetét, mert ebben a sztoriban jóval több van három oldalnál. Innen pedig már nem volt megállás: a Carrie könyvváltozata zajos sikert aratott, az író pedig immár főállású íróként kereshette a kenyerét. 

A Carrie-ből több alkalommal készült már mozgóképes feldolgozás (legutóbb 2013-ban Chloë Grace Moretz főszereplésével), most pedig zöld utat kapott a negyedik adaptáció is, amely azonban az előzőektől eltérően sorozat formájában lehel új életet King boszis történetébe. A Variety arról számolt be, hogy Mike Flanagan áll a projekt mögött, aki íróként, showrunnerként és executive producerként is adja a nevét a szériához, amely az Amazon égisze alatt készül majd. Flanagantől nem állnak távol a Stephen King-történetek: ő rendezte az Álom doktor és a Bilincsben feldolgozásait is, továbbá a Tom Hiddleston és Mark Hamill főszereplésével készült Chuck élete mögött is ő áll, amit finoman szólva is agyondicsértek a kritikusok. Ne feledkezzünk meg továbbá arról sem, hogy Flanagan szállítja majd az Amazon számára a szerző kultikus A Setét Torony című dark fantasy regényfolyamának sokak által várt adaptációját is. 

Hogy a Carrie-sorozat mikor érkezik majd a képernyőkre, egyelőre nem tudni, a hivatalos szinopszis szerint azonban a készülő széria „merész és időszerű újragondolása lesz a kívülálló középiskolás lány, Carrie White történetének". 

Kövess Minket!



Gamer szótár