Mike Flanagan elsírta magát Stephen King egyik novelláján, majd úgy döntött, filmet csinál belőle

Mike Flanagan elsírta magát Stephen King egyik novelláján, majd úgy döntött, filmet csinál belőle

Újabb Stephen King-sztoriból készül filmes adaptáció: a Chuck élete főszerepében Tom Hiddleston és Mark Hamill. 

Mike Flanaganről köztudott, hogy meglehetősen jó érzékkel mutatja be a horrorkirály történeteit, ezt már az Álom doktor és a Bilincsben adaptációk kapcsán is bizonyította – tegyük hozzá azt is, hogy Flanagan nevéhez fűződnek A Bly-udvarház szelleme, A Hill-ház szelleme és a Mise éjfélkor szériák is. Hamarosan pedig újabb King-történet elevenedik meg mozgóképen az amerikai filmrendező jóvoltából.

A Chuck élete című kisregény King Minél véresebb című antológiakötetében jelent meg 2020-ban - idehaza egy évvel később került a könyvesboltok polcaira. A történet egyik különlegessége, hogy fordított időrendben meséli el a főszereplő, Charles Krantz életét: a cselekmény Charles 39 éves korában agydaganat miatt bekövetkezett halálával indul, és a gyermekkorával végződik egy állítólagos kísértetjárta házban.

Flanagan nem csak rendezi a filmet, de a forgatókönyvet is ő írja, és társproducerként is a nevét adja a projekthez. A rendező nemrégiben a Vanity Fairnek adott interjújában beszélt arról, hogy mennyire megérintette King története, amikor olvasta. 

A Chuck életének első harmada megdöbbentett” – emlékszik vissza. „A szorongást, a bizonytalanságot és mindezeket az érzéseket előhozta belőlem, szóval nem voltam benne biztos, hogy be tudom fejezni. A végére pedig sírva fakadtam, és hihetetlenül megérintett, mert meg voltam győződve arról, hogy talán ez a legjobb, amit az elmúlt évtizedben Kingtől olvastam. Egyszerűen ledöntött a lábamról.

Flanagan a könyv elolvasása után azonnal fel is kereste a szerzőt, hogy elmondja neki, mennyire magával ragadta a történet. „Ez az az a film, amit szeretném, hogy a gyermekeim is lássanak” – mondta Flanagan az írónak.

Nem ez egyébként Flanagan egyetlen King projektje. Az Álom doktor rendezőjénél landolt A Setét Torony is, amelyből a tervek szerint az Amazon fejleszt sorozatot. A legendás, több ezernyi oldalból álló könyvsorozat első kötete még 1982-ben jelent meg, ezidáig az utolsó könyv pedig 2012-ben érkezett a könyvesboltokba. 2017-ben egyébként már készült egy filmes adaptáció Nikolaj Arcel rendezésében, Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével, de fogalmazzunk úgy, hogy nem emelte a King-filmek színvonalát. 

 Borítókép forrása: Magnolia Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár