Így festenek a Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered felújított boss harcai

Így festenek a Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered felújított boss harcai

Az Aspyr kiadott egy új Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered trailert, de további érdekességeket is elárult a klasszikus címek felturbózott változatairól.

A múlt hónapban rántották le a leplet az egyik legnépszerűbb retro játék felújított verzióiról. A legjobb az egészben, hogy hamarosan bele is vethetjük magunkat a kalandba – veteránként kötelező újra végigjátszani, újoncként meg erősen ajánlott. Eközben egy új kedvcsináló is érkezett, és így bepillantást kaphatunk miként fest Melchiah, Zephon, Rahab, Dumah és Kain modernizált alakja.

„A célunk a karaktermodellekkel az volt, hogy a lehető legjobban feljavítsuk a textúrákat, miközben biztosítjuk, hogy beleolvadjanak az apokaliptikus világba. Kain modelljeit mind a Soul Reaverben, mind a Soul Reaver 2-ben teljesen újra kellett tervezni, hogy enyhítsük a texturális problémákat. A megnövekedett poligonszám miatt fontosnak éreztük, hogy a kinézetét sokkal közelebb hozzuk ahhoz a Kainhez, akit az eredeti FMV-kben láthattunk, ami sokkal részletesebb volt, és többé-kevésbé megmutatta, hogy mi volt az eredeti szándék a karakterrel. Az eredeti modell az SR1-ben különösen korlátozott volt, így most mindkét játékban olyan Kain sikerült létrehozni, amely konzisztensnek tűnik.” – mondta Matthew Ray, az Aspyr társult márkaigazgatója a PlayStation Bloghoz kapcsolódó bejegyzésben.

Ray beszélt arról is, hogy bekerült a játékba egy térkép és egy iránytű is, amely segít a játékosoknak eligazodni Nosgothban.

„A térkép és iránytű bevezetése egy átgondolt fejlesztést jelent, amely ötvözi a modern játékmenet kényelmét a felfedezéssel járó élmény megőrzésével, amelyről az eredeti címek ismertek voltak. Az iránytű finoman a megfelelő irányba tereli a kalandorokat anélkül, hogy konkrét részleteket árulna el arról, hogy hová menjen vagy mit tegyen legközelebb, a térkép pedig inkább referenciaeszköz, mint útmutató. Ezen kívül lehetővé tettük azt is, hogy figyelemmel lehessen követni, hogy az egyes területen belül megszerezted-e az összes begyűjthető tárgyat.”

Mindenkit megnyugtattak, mielőtt még valaki úgy érezné ezek szükségtelen újítások lennének, hogy akik nem akarják használni az új funkciókat, kikapcsolhatják azt.

A Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered 2024. december 10-én jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN