Ismét mindenkit hülyének néznek a The Day Before fejlesztői

Ismét mindenkit hülyének néznek a The Day Before fejlesztői

Újfent korábbi önmaguknak ellentmondva igyekeznek a felszínen maradni.

Ritkán találkozni olyan mértékű pofátlansággal, mint amit a The Day Before-t fejlesztő stúdió – a Fntasctic – a fennállása óta produkált. A játékuk a Steam 2023-as kívánságlistájának a csúcsán szerepelt, azonban hosszas csúsztatás és végtelen mennyiségű hazugság után, mikor végre megtörtént a debütálás kiderült, hogy az egész csak egy hatalmas átverés volt. A cím konkrétan semmit nem tartalmazott a megígértekből, csupán egy összelopott romhalmaz volt, a fejlesztők pedig a rossz visszhangot látva lecsapták a szervereket, és megpróbáltak lelépni az összeszedett pénzzel. Azt hinnénk, hogy itt véget ér a csúfos történet, azonban azóta sem adták fel, és jelenleg a harmadik játékukat tervezik.

Még szeptember végén számoltunk be arról, hogy a Fntastic Kickstarteren kér támogatást a legújabb alkotásához  Escape Factory –, és azt ígérik, hogyha ehhez nem jön össze a szükséges 20 000 dollár, akkor végleg leteszik a lantot. Nos, mostanra kiderült, hogy csak a kért összeg 15,73%-át sikerült összegyűjteniük, azonban csodák csodájára ez sem szegte kedvüket, és máris belekezdtek egy újabb projektbe.

„Gondos elemzés és a csapattal folytatott megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy az Escape Factory projektünk nem keltett kellő érdeklődést. Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen felfüggesztjük az Escape Factory-n végzett munkát, és egy megfelelőbb időpontig elhalasztjuk." – áll a stúdió közleményében.

Ezután hozzátették, hogy mostantól az Items névre keresztelt horrorjátékukba fektetik az energiájukat, és szerintük ez az, amire a közösségük vágyott. Arról az ígéretükről hirtelen megfeledkeztek, hogy az Escape Factory kudarca esetén többé nem térnek vissza. Mondjuk mit is várhatunk olyan fejlesztőktől, akik a kezdetek óta csak a hazugságaikon szörfölnek? A Fntastic még nem döntötte el, hogy ehhez a projekthez is indít-e Kiskstarter kampányt. Jelenleg az az elsődleges tervük, hogy kibocsátanak egy mobiljátékot, aminek a bevételeiből képesek lesznek fedezni az Items fejlesztését. Azt ígérik, hogy a telefonos játékuk profitját teljes egészében visszafogják forgatni a horrorkalandba, ami álmaik játéka.

Nevetséges nézni, hogy miként vergődnek a figyelemért és egy kis pénzért, de remélhetőleg lassan már senki nem dől be nekik, és kénytelenek lesznek elbúcsúzni a videójáték-ipartól. Bár ezen események alapján az is könnyen elképzelhető, hogy időről időre újabb kamuprojektekkel állnak majd elő, és igyekeznek lehúzni a kevésbé figyelmes gamereket. Legyetek résen!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár