Folytatást kap az Alien: Romulus, a két túlélő is visszatérhet

Folytatást kap az Alien: Romulus, a két túlélő is visszatérhet

Valószínűleg Fede Álvarez is visszacsüccsenhet a rendezői székbe. 

Bár a nyáron érkezett Alien: Romulus nem újította meg a Ridley Scott által útjára indított kultikus sci-fi horror franchise-t, a rajongók alapvetően elégedetten dőlhettek hátra, ugyanis az új Alien-film nagyon is hozta a várt hangulatot, és tulajdonképpen sikeresen bebizonyította, van még szufla a xenomorfokban. A történet főszereplője egy Rain nevű árva lány (Cailee Spaeny), aki embertelen körülmények között dolgozik a Weyland-Yutaninak, abban a hitben, hogy hamarosan otthagyhatja a nyomasztó bányászkolóniát fogadott testvérével, az Andy nevű androiddal (David Jonsson). A társaság azonban nem engedi csak úgy el a lányt, aki végül társai unszolására úgy dönt, hogy lelép egy tőlük kilenc évnyire található bolygóra, ehhez azonban a csapatnak mindenekelőtt szüksége van hibernálókamrákra, amiket a közelben lévő, elhagyatottnak tűnő űrállomáson be is tudnak szerezni. De persze a szóban forgó űrállomás minden csak nem elhagyatott...

Az Alien: Romulus 80 millió dollárból készült, és több mint 300 millió dollárt fialt, vagyis az alkotók és a szponzorok is elégedettek lehettek a végeredményt illetően, így talán nem is olyan meglepő, hogy a folytatás irányába billen a mérleg nyelve. A 20th Century Fox vezetője, Steve Asbell a The Hollywood Reporternek nemrégiben adott intejújában elmondta, hogy már gondolkoznak a második részen, és bár az üzlet még nem köttetett meg Fede Álverez és a stúdió között, a rendezőnek már van egy ötlete az új felvonás kapcsán. 

A két túlélő, Rain és Andy, akiket Cailee Spaeny és David Jonsson alakított, a film igazi csúcspontjai voltak. Ezért mindig is az volt bennem, hogy vajon mi lett velük ezután. Persze lesznek földönkívüliek, de mindkettőjükbe beleszerettem, és látni akarom, mi is az ő történetük” – magyarázta Asbell. 

Ami a többi Alien-projektet illeti, jön az Alien: Föld című sorozat a Fargo alkotójától, ami egy xenomorfot egészen biztosan felvonultat majd, de készül a nagy sikerű Alien: Isolation videójáték második felvonása is, igaz e kapcsán a részletekről egyelőre még nem sok minden derült ki.  

Borítókép forrása: 20th Century Fox 

Kövess Minket!



Gamer szótár