Neil Gaiman szexuális zaklatási botránya miatt összvissz 90 perc lesz az Elveszett próféciák harmadik évada

Neil Gaiman szexuális zaklatási botránya miatt összvissz 90 perc lesz az Elveszett próféciák harmadik évada

Az Amazon jobbnak látja rövidre zárni a sztorit. 

Neil Gaiman, aki íróként, executive producerként és showrunnerként is a nevét adta az Elveszett próféciák című brit fantasy sorozathoz, kilépett a produkció mögül, miután nagyon súlyos vádak láttak napvilágot vele szemben: Gaimant mostanra öt nő vádolta meg, többek közt nemi erőszakkal is gyanúsítják a bestseller szerzőt. A Prime Video kínálatában elérhető Elveszett próféciák című sorozatot Terry Pratchettel közösen írt, 1990-ben megjelent regénye ihletette.

Az Amazon ideiglenesen már szeptemberben leállította a harmadik évad munkálatait, amelyet eredetileg is az utolsó felvonásnak szántak a készítők, az azonban minden bizonnyal nem volt tervben, hogy egy hosszabb epizóddal rendezik majd le a teljes etapot. A Prime Video ugyanis a minap jelentette be, hogy a sorozatnak egy 90 perces résszel fognak pontot tenni a végére. 

Bár Gaiman közreműködött az Elveszett próféciák fináléjának megírásában, nem fog dolgozni a produkción” – áll a hivatalos sajtóközleményben.

A történet egy bukott angyal, Azirafael és egy visszavonult démon, Crowley körül bonyolódik, akik az első évadban azzal szembesülnek, hogy az Antikrisztus már itt van a Földön, a menny és a pokol képviselőiként pedig összefognak, hogy közös erővel megmentsék a Földet az apokalipszistől. Miután az első évad teljes egészében feldolgozta a eredeti regényt, a második évadhoz már nem volt könyvalap, a két főhős azonban a folytatásban is visszatért, hogy egy újabb, szokatlan és misztikus kalandba keveredjenek, ahonnan csak közös erővel tudnak kimászni.   

Gaimennek egyébként több projektje is kilátásban van/volt az elmúlt időszakban. A Disney az író A temető könyve című regényéből akart élőszereplős filmváltozatot készíteni, ám a botrány kirobbanása után úgy döntöttek, jegelik a filmet. És persze ne feledkezzünk meg a Sandman második évadáról sem, amely az író azonos című, nagy sikerű képregényét adaptálja. Hogy a Gaiman körüli vádak, hogyan befolyásolják majd a széria további sorsát, egyelőre nem tudni, a Netflix e kapcsán ugyanis hallgat, mint a csuka. 

Borítókép forrása: Prime Video 

Kövess Minket!



Gamer szótár