Borzongás modern köntösben, gameplay trailert kapott a The Thing Remastered

Borzongás modern köntösben, gameplay trailert kapott a The Thing Remastered

Itt bizony fagyos lesz a hangulat.

2024 egyik legkellemesebb meglepetése az volt, hogy bejelentették a The Thing Remastered verzióját. Az azonos című filmen alapuló 2002-es túlélő horror játék már a megjelenésekor is kult-klasszikus státuszba emelkedett, és most végre modern rendszereken is átélhetjük a félelmetes kalandot. Ez nem csak egy szimpla videojáték-élmény volt akkoriban, mivel a játék tulajdonképpen a John Carpenter filmjének folytatásaként is szolgált, és nem csak egy rókabőr volt a pénzszerzés reményében, mint például az Enter The Matrix.

A remastert eredetileg néhány hónapja mutatták be, és a hírek szerint minden platformon megjelenik, beleértve a PlayStationt, a Nintendót és az Xboxot is, na meg persze a PC-sek sem maradnak ki a mókából. A felújított változatot a Nightdive Studiosnak köszönhetjük ismét, és ez a legtöbb rajongót megnyugtatta, mert a fejlesztőcsapat óriási tapasztalattal rendelkezik a klasszikusok modernizálása terén. Szerencsére azok közé tartoznak, akik tiszteletben tartják az eredeti alkotók elképzeléseit.

Egy ideje azonban nem hallottunk a projektről, most viszont kaptunk egy játékmenet előzetest, és így végre nem csak a régi, hanem a potenciálisan új rajongók is első kézből láthatják mennyit frissítettek a játékon. Egyrészt a grafika tényleg jobban néz ki, miközben teljes mértékben sikerült megőrizni a 2000-es évek hangulatát. A karakterek mozgása, az átvezetők és a harcok is pont ugyanúgy festenek, mint két évtizeddel ezelőtt, de persze néhány fejlesztéssel is előrukkoltak a srácok, hogy könnyebb legyen átküldeni a túlvilágra ezeket a pokoli teremtményeket.

Sajnos a trailerből nem derül ki, hogy pontosan mikor jelenik meg a The Thing Remastered, de a leírás szerint még idén napvilágot lát. Sok már nincs hátra ebből az esztendőből, ami lecsökkenti a várakozási időt, de pontosan nem tudjuk mikor örülhetünk neki, mindenesetre mi már nagyon várjuk, hogy újra visszatérhessünk az Antarktiszra.

Nem a The Thing az egyetlen kultikus klasszikus játék, amely komoly ráncfelvarrást kap. Az év elején megjelent a Tomba! Special Edition csomag, illetve a Croc Legend of the Gobbos modernizált változatára is lehet majd számítani.

Borítókép forrása: Steam/Universal City Studios LLC.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN