Egy streamer az eddig megjelent összes videójátékot kipróbálja és bemutatja

Egy streamer az eddig megjelent összes videójátékot kipróbálja és bemutatja

Ez elég sokáig fog tartani, de a végén simán lehet belőle egy Guinness Rekord.

A videojátékok világa viszonylag egy új művészeti ágnak számít, és ez talán még akkor is igaz, ha 2024-et írunk. Talán az is igaz, hogy egyre többen vannak azok, akik egy életen át képesek lennének hódolni ennek a hobbijuknak. Pontosan ezt vallja magáról Jeff Wires is. Ő üzemelteti az egyik az egyik legújabb, ámbár legérdekesebb YouTube csatornát, amely a Chronologically Gaming Trailer 1982 címet viseli. Egy új bejelentő videójában arról számolt be, hogy minden valaha készült számítógépes videojátékkal szeretne eltölteni egy kis időt, és ehhez természetesen figyelembe venné a megjelenések sorrendjét is.

A Southwest Vintage Computer Festivalon tartott beszédében Wires a következőket mondta:

„Megkísérlem a lehetetlent. Régi játékok gyűjtőjeként kezdtem, mielőtt egy „tragédia” miatt elveszítettem volna teljes gyűjteményem.”

Most már digitálisan is beszerzi a játékokat. Elmondása szerint ez lehetővé tette számára, hogy felfedezze a régebbi konzolok, például a Super Nintendo Entertainment System történetét, valamint az Európában és Japánban létező játékaikat. Wires a következőképpen határozott: 1971-ig utazik vissza az időben, és az ebben az évben megjelent videójátékokkal kezdi a sort. Az első címtől kezdve a megjelenési dátumokat figyelembe véve játszik ezután mindegyik játékkal. Az összes eddig megjelent alkotást játéktermi, PC-s, konzolos és kézikonzolos verziókra bontja le. Viszont olyan mechanikus elemekkel felvértezett játékokat, mint a flipper biztosan nem próbál majd ki, illetve egyes, nyereményjegyekért felkínált játéktermi címeket sem vesz elő, illetve a dedikált konzolokra készített programokat is mellőzi. A kihagyott játékok között szerepelnek az oktató jellegű és a csak felnőtteknek szánt játékok, amelyek fő témája a meztelenség vagy a szexuális tartalom. Tehát van néhány megkötése, de ez még így is lehetetlennek tűnő vállalkozásnak ígérkezik.

Wiresnek van egyébként egy élő műsora, méghozzá minden hétköznap a Twitchen és a YouTube-on is. Átnéz minden olyan fizikai dokumentációt, amelyet a játékhoz talál, például hirdetéseket és kiskönyveket, majd bemutatja az adott szoftvert a streamben, miközben az emberek élőben kommentálják és értékelik. A legújabb műsora már több, mint egy éve pörög, de még mindig csak az 1982-es esztendőt sikerült letudnia. Kíváncsian várjuk mikor ér el 2024-ig.

Kövess Minket!



Gamer szótár