Erre nem lehetett felkészülni: élőszereplős Fecsegő tipegők filmet készít a Paramount

Erre nem lehetett felkészülni: élőszereplős Fecsegő tipegők filmet készít a Paramount

Tényleg élőszereplős formában akarják adaptálni a Fecsegő tipegőket? Tényleg. 

A kopasz kobakú Tommy, a vörös Chuckie és az ikrek, Phil és Lil visszatérnek a Paramount új, élőszereplős-CGI hibrid filmjében - számolt be a Variety. Az 1991 és 2004 között futó Fecsegő tipegők című rajzfilmsorozatot eredetileg a televízióban sugározták - idehaza a Nickelodeonon volt nézhető, de az MTV2 és a Miramax is a műsorára tűzte -, a története pedig négy olyan gyerek körül bonyolódott, akik még tipegő korban vannak, és mindenféle kalandba keverednek, miközben a barátaikat és a családtagjaikat is megismerjük. 

Bár a Fecsegő tipegők egy kifejezetten szórakoztató és ötletes szituációs komédiának indult, amelynek ráadásul még magyar vonatkozása is van (az alkotók soraiban Csupó Gábor díjnyertes rendezőt is ott köszönthetjük), nehéz hova tenni azt a hír, ami a minap futott be, és amelyben arról számoltak be, hogy élőszereplős film készül a népszerű rajzfilmszéria alapján - igen, CGI babákkal. Ahogy azt a Variety is megjegyzi, olyasféle feldolgozásra lehet majd számítani, mint amit a Sonic, a sündisznó esetében is láthattunk. 

A filmet Jason Moore rendezi, aki a Tökéletes hangon (Pitch perfect) is dolgozott, valamint a Jennifer Lopez főszereplésével készült Shotgun Wedding című romkomot is dirigálta. A történetet a Saturday Night Live színésze, Mikey Day és annak írója, Streeter Seidell veti papírra, producerként pedig Karen Rosenfelt, valamint az eredeti rajzfilmsorozat két társalkotója, Arlene Klasky és a fentebb is említett Csupó Gábor adja a nevét a produkcióhoz.

A Fecsegő tipegőkhöz korábban is készült már egész estés rajzfilmváltozat, 1998-ban megkaptuk a Fecsegő tipegők mozifilmet, 2000-ben A fecsegő tipegők Párizsbant, a 2003-ban pedig befutott a Fecsegő tipegők – A vadon szaga, ám egészen mostanáig senki nem vetemedett arra, hogy élőszereplős formában adaptálja a négy tipegő történetét. Ha azt mondjuk, hogy első hallásra nagyon is abszurdnak tűnik az ötlet, akkor abban egy csepp túlzás nincsen.

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár