Azért nem olyan világos az új Hófehérkének a bőre, mert új eredetsztorit kap

Azért nem olyan világos az új Hófehérkének a bőre, mert új eredetsztorit kap

Rachel Zegler karaktere becenevének más az eredettörténete, mint amit eddig megszokhattunk.

Az új Disney alkotás 23 éves főszereplője, Rachel Zegler a Variety-nek adott interjújában mesélte el, hogy egy újragondolt Hófehérkét láthatunk majd a képernyőn, emiatt ez a karakternek más múlttal rendelkezik, mint az 1937-es animációs filmben látott változatnak.

„Hófehérke egy másik verziójára esett a választás, amikor is túlélt egy hóvihart még csecsemő korában. Ezért a király és a királynő Hófehérkének nevezte el, emlékeztetőül milyen erős és ellenálló teremtés. Filmünk egyik központi eleme minden fiatal nő vagy fiatal számára az, hogy felhívjuk a figyelmet arra milyen erősek is vagyunk valójában.”

A Disney 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animációs produkciója a Grimm testvérek által a 19. században kiadott meseváltozaton alapul. Azokban az alkotásokban a karaktert úgy írták le, hogy „olyan fehér a bőre, mint a hó”.

Zeglert savazták is bőven ezért a filmért, de a rajongók a Disney-t sem kímélték, és nem csak azért, mert nem elég világos a főszereplő bőrszíne, hanem a CGI törpék is komoly felháborodást váltottak ki. Ez a kritizálás pedig csak tovább folytatódott, miután arról számolt be, hogy az új verzió modernizálja a Hófehérkét a mai közönség számára.

„Őszintén szólva elszomorított, hogy ez így jött le, mert hiszek abban, hogy a nők bármire képesek. Soha nem akarnék senkit sem bezárni, és azt mondani, hogy 'Ha szerelmet akarsz, akkor nem dolgozhatsz'. Vagy 'Ha dolgozni akarsz, akkor nem lehet családod'. Ez nem igaz. Soha nem is volt igaz. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor egyes dolgokat kiragadnak a szövegkörnyezetből, vagy a viccek nem találnak célba.

A szerelmi történet nagyon lényeges. Sokan írták, hogy már nem is lesz benne [ez a történetszál] – pedig mindig is erre törekedtünk, csak aznap nem erről beszéltünk.”

A Disney augusztus 9-én a D23-on tette közzé a készülő filmmusical első trailerét, amelyben Gal Gadot játssza a gonosz királynőt – a gyűlöletcunami nem is maradt el, a cikk írásának pillanatában a 9,9 millió megtekintés 93 ezer like-ot, és 1,2 millió dislike-ot eredményezett. A filmet egyébként Marc Webb rendezi, és az Oscar- és Tony-díjas Benj Pasek, illetve Justin Paul páros eredeti dalai szólalnak meg benne.

A Hófehérke március 21-én kerül a mozikba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár