Bréking: még októberben megjelenik PC-re a Red Dead Redemption első része

Bréking: még októberben megjelenik PC-re a Red Dead Redemption első része

Véssétek be a naptárba ezt a dátumot, mert végre újra visszatérhetünk majd a vadnyugatra egy nagyszerű kaland jóvoltából.

Amit eddig csak sejteni lehetett, azt most a Rockstar Games megerősítette: az eredeti Red Dead Redemption végre PC-re is megjelenik. Több mint 14 évvel a konzolokat követően egy új platformot is meghódít John Marston. Az eredeti Red Dead Redemption 2010-ben látott napvilágot PlayStation 3-on és Xbox 360-on. Még ugyanebben az évben meglepték a felhasználókat egy Undead Nightmare címre keresztelt, önálló kiegészítővel is.

Nem csak a PC-sek szomorkodhattak egyébként, mert a Red Dead Redemption éveken át megrekedt az előbb leírt konzolokon is, mígnem a visszafelé kompatibilitás lehetővé tette, hogy a legújabb Xbox hardveren is játszható legyen. Aztán 2023-ban az első rész megjelent Nintendo Switchre és PS4-re is. Míg egyes rajongók egy rendes remasterre vagy a játék teljes újrakevert változatára vágytak, a Rockstar inkább úgy döntött, hogy egyszerűen csak átülteti a nyílt világú klasszikust az újabb platformokra. A Switch-es és PS4-es verziók után a rajongók gyakorlatilag felszólították a Rockstar-t, hogy végre adják ki a klasszikus alkotást PC-re is, hogy végre végig lehessen játszani a teljes történetet. Úgy látszik a Rockstar mostanra jutott el odáig, hogy teljesítse ezt a kérést.

A sztoriról röviden: a Red Dead Redemption 2 tulajdonképpen az eredeti Red Dead Redemption előzménye. Utóbbi néhány évvel az RDR2 után veszi fel a fonalat, amikor is John Marston kénytelen levadászni a Van der Linde banda megmaradt tagjait. Ami ezután következik, az a Rockstar Games szokásos kalandja, tele komédiával, akcióval, érzelmes pillanatokkal és sokkoló fordulatokkal.

A Red Dead Redemption október 29-én jelenik meg az Undead Nightmare kiegészítővel együtt PC-re. A Double Eleven együttműködésével készült port természetesen tudni fogja a 4K-s felbontást akár 144hz-en is, de nem hiányozhat belőle az Ultrawide és Super Ultrawide, illetve HDR10 támogatás sem. A beállításokban megtalálhatjuk az NVIDIA DLSS 3.7 és AMD FSR 3.0 opciókat is, de elég részletesen testre lehet szabni majd a grafikát.

A gépigénye pedig a következő:

Minimum: Win 10, i5-4670/FX-9590, 8GB RAM, GTX 960/R7 360, DirectX 12, 12 GB szabad hely
Ajánlott: Win 10, i5-8500/Ryzen 5 3500X, 8GB RAM, RTX 2070/RX 5700 XT, DirectX 12, 12GB szabad hely, SSD

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár