A 2. rész bejelentése alkalmából felidéztük milyen rettegni az első Alien: Isolationben

A 2. rész bejelentése alkalmából felidéztük milyen rettegni az első Alien: Isolationben

Bemutatjuk mit is tud a Crew Expendable DLC, ha esetleg ez elkerülte volna a figyelmed.

Tíz évvel az Alien Isolation címet viselő horrorjáték megjelenését követően a Creative Assembly úgy döntött nem érdemes tovább várni, és bejelentették a folytatást.

„A 10. évfordulón csak illik tudatni veletek, hogy hangosan és tisztán meghallottuk a vészkiáltásaitokat. Ma örömmel erősítem meg a csapat nevében, hogy az Alien: Isolation folytatása már a korai fejlesztési szakasznál jár. Alig várjuk, hogy további részleteket is megoszthassunk veletek, amint készen állunk rá.” – olvasható Al Hope, az eredeti játék kreatív igazgatójának X-re kirakott posztjában.

A 2014-es alkotás egyedülálló volt a maga nemében, és pazarul adta vissza az Alien franchise-ban megismert rettegést. Az Alien Isolationben Amanda Ripley-t, Ellen lányát alakítjuk, akivel egy hatalmas űrállomáson ragadunk, és persze nem leszünk egyedül, hiszen a sötétben ott les majd ránk egy kegyetlen, minden hájjal megkent, illetve lényegében megölhetetlen Xenomorph. Az egész játék erről a macska-egér játékról szól, de időközben néhány ellenséges androiddal is összefutunk majd, de őket könnyebb lesz kijátszani majd a tökéletes gyilkológéppel ellentétben. A kaland során egyébként is kénytelenek leszünk elsajátítani a figyelemelterelés különböző eszközeit, mivel az Alien folyamatosan figyel minket, és tanul, ezért egyre agresszívabbá és kitartóbbá válik, ráadásul kétszer ugyanarra a helyre nem bújhatunk el előle. Maga az űrállomás gyönyörű tisztelgés a filmben is látott díszletek előtt, bár talán egy kicsit nagyobb, mint amekkorának lennie kellett volna. Mindenesetre az Isolation a maga 20-30 órájával nem egy rövid játék, és még egy kiegészítőt is kapott, amiben akár Ellen Ripleyként is borsot törhetünk az Alien orra alá. Mutatjuk milyen minden idők egyik legjobb horrorjátéka, és közben izgatottan várjuk a második felvonást, bár tudjuk, ennek a megjelenése még azért odébb van:

Borítókép forrása: igdb.com The Creative Assembly press kit

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár