Elindult a Major utáni játékosokeringő, robbantott a CLG

Elindult a Major utáni játékosokeringő, robbantott a CLG

Az év eleji sikercsapatból Kölnre több sebből vérző mix lett, a Major után már csak hárman maradtak.

A CLG kálváriája nem ma kezdődött, és úgy tűnik eltart még egy jó darabig, tarik és pita is távozik az együttestől!

A tarik, hazed, jdm, reltuC, FNS ötös szép sikereket ért el 2015-ben, és mikor 2016-ra fordulva megszerezték a Liquidből kiváló FugLy-t is FNS helyére, komoly reményekkel vágtak neki az évnek. Ráadásul a gördülékeny játékhívások érdekében leigazolták coach-nak pita-t, nem is csoda, hogy februárban úgy nyilatkoztak, év végére a legjobb észak-amerikai csapat szeretnének lenni a világranglistán!

A hazai rendezésű Major álomszerűen sikerült, a csapat negyeddöntőbe jutott és így automatikus meghívást kapott Kölnbe is. A felkészülés a két nagy-verseny között azonban már inkább egy rémálomra hasonlított a CLG számára. FugLy elhagyta a csapatot, helyére pita-nak kellett beugrania, jdm pedig helyet cserélt a Liquid AWP-sével, koosta-val. Fontos tényező, hogy mindkét távozó játékos saját döntése értelmében hagyta el a csapatot, egyikük sem akart a CLG-ben maradni. Ez már önmagában elég beszédes.

A csalódást keltő csoportkörös búcsú után várható volt, hogy belenyúlnak a csapat összeállításába, és a hír nem is váratott sokat magára. Pita búcsút int a coach szerepkörnek és új kihívások után néz, tarik pedig a versenyszerű játék helyett az év hátralevő részében a streamelésre koncentrál. Szó se róla, jövedelmezőbb időtöltés, hiszen versenynyereményből eddig nem sok jutott a CLG-nek 2016-ban.

Hazed, reltuC és koosta tehát egy nagy szervezet szárnyai alatt ragadtak, két megfelelő embert pedig borzasztó nehéz lesz szerezniük. AZ ELEAGUE küzdelmeire még együtt marad a kölni ötös, utána pedig indulhat az újjáépítés, CLG módra.

Kövess Minket!