CS:GO-mutyi áll a 100 milliós befektetés mögött?

CS:GO-mutyi áll a 100 milliós befektetés mögött?

Lehet, hogy a legutóbbi CS:GO Major tornán sem a csapatok tudása döntött, hanem a tulajdonosok?

A tavaly októberi esport-híradások egyik legnagyobb sztorija volt, hogy az orosz milliárdos, Alisher Usmanov nem kevesebb mint 100 millió dollárt fektetett be az esportba. A pénzügyileg megerősített ESforce Holdingról azonban egyre több megkérdőjelezhető háttér információ derült ki az elmúlt időszakban...

Arról néhány hete már beszámoltunk nektek, hogy a CSGO Lounge és a Virtus.Pro csapata közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik. A nyomozásnak és a "leleplezésnek" pedig meg is lett az eredménye, hiszen nem sokkal később bejelentették, hogy bezárják a játék elválaszthatatlan részének számító fogadási oldalt.

Az ominózus közös tulajdonos épp a szóban forgó ESforce Holding, akikről azóta kiderült, nem csak hogy ők a Virtus.Pro anyacége, de az SK Gaming csapatának is többségi tulajdonosai. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy szintén az ESforce birtokolja a Na'Vi hirdetési jogait és az Epic Esports Events névre hallgató versenyszervező céget is, akkor nehéz arra a következtetésre jutni, hogy nem valamiféle visszaélés zajlik a háttérben.

A történet egyik pikantériája, hogy az SK és a Virtus.Pro alig egy hónapja Major elődöntőt játszott a kölni CS:GO-tornán. Biztosak lehetünk ezután abban, hogy minden tisztességesen zajlott, és valóban a jobb képességű, jobb formát mutató ötös jutott tovább a fináléba? Csak remélni tudjuk, hogy így volt, de a háttérben húzódó szövevényes kapcsolati háló ismeretében joggal kételkedhetünk.

Bő fél éve tehát még ünnepelt befektető volt, mostanában azonban már sokkal inkább botrányszagú részletek ragadnak Usmanov nevéhez. Hogy mást ne mondjunk, a fél millió dolláros összdíjazású EPICENTER elnevezésű verseny főszervezője éppen a tulajdonában álló Epic Events, a partnerek között pedig megtalálhatjuk a Virtus.pro-t és a Na'Vi-t is! NEm meglepő, hogy a két csapat nem kapott meghívást a verseny zárt selejtezőire, vélhetően egyből az offline döntő nyolc csapata közé invitálják majd őket. Egyenlő felétételek? Aligha! Virtus.Pro, CSGO Lounge, SK Gaming - vajon lesz-e következő?

Kövess Minket!