Ben Brode:

Ben Brode: "Változtatni kell az új játékosok helyzetén"

Nem könnyű a dolga azoknak, akik újoncként szeretnének megragadni a Hearthstone világában.

Mióta pár hónapja megszületett a kislánya, a Hearthstone fejlesztését vezénylő Ben Brode kevésbé volt aktív a megszokottnál a közösségi platformokon, nemrégiben azonban felbukkant a Redditen, hogy az új játékosok helyzetéről beszéljen.

Az eredeti téma az volt, hogy a Hearthstone világába újonnan belecsöppenők túlságosan hamar szembetalálják magukat a rutinosabb, nagyobb gyűjteménnyel rendelkező játékosokkal, ami igencsak játékélmény-romboló számukra. Brode ennek kapcsán fejtette ki a véleményét.

"Abban egyetértünk, hogy változtatni kell az új játékosok helyzetén. Már évek óta variálunk, és ami azt illeti, jelentős javulást sikerült elérni az új játékosok megtartását tekintve a megjelenéshez képest. [...] A Casual mód matchmaking rendszere sok változáson ment keresztül, melynek köszönhetően az új játékosok győzelmi aránya nagyjából 15 százalékkal nőtt."

De mi a helyzet a Rankeddel? Nos, az már keményebb dió Brode szerint is.

"A Ranked egy másik történet, az idő múlásával egyre nehezebbé válik az újak számára. [...] Ám amit talán sokan nem vesztek észre, hogy az új játékosok a kezdetben teljesen más matchmaking halmazba kerülnek, a Casualben pedig kizárólag hozzájuk hasonló ellenfeleket kaphatnak."


Lényeg a lényeg: ahogy fejlődik a játék és a lapkészlet, úgy találkozni egyre gyakrabban azzal a felvetéssel, hogy az új játékosok nagyon nehezen tudják felvenni a fonalat. A Blizzard részéről is többször hallhattunk már olyan reakciót, hogy tisztában vannak a problémával, tényleges lépéseket (mint például a Ranked rendszer megváltoztatása) azonban azóta sem tettek.

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Hogy lehetne jobban segíteni az új játékosokat?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!