3,6 millióan nézték az ELEAGUE major fináléját

3,6 millióan nézték az ELEAGUE major fináléját

A major hetén nem volt népszerűbb esport közvetítés az ELEAGUE-nél.

Jó nagy adag statisztikát tett közzé az ELEAGUE a major kapcsán péntek este. Eszerint az Astralis és a VP fináléjára összesen 3,6 millióan voltak kíváncsiak (szerkesztői megjegyzés: a 3,6 millió azt jelenti, hogy legalább ennyien nézték minimum 1 percig a döntő bármelyik részét), ebből ráadásul 1,8 millió teljesen új ELEAGUE néző volt. A döntő Twitchen is rekordot döntött, az első számú angol csatornán több mint egymillióan nézték egyidőben az online közvetítést. Még egy érdekes adat, hogy 2,4 milliárd (2.400.000.000) percet nézték a major döntőt Twitchen, a TBS-en, Youtube-on és GOTV-n összesen.

Az ELEAGUE Twitch csatornája a major teljes ideje alatt az első helyen volt a streaming platformon, míg TV-ben 0.15-ös ratinget ért el 228.000 nézővel, amiből 144.000 az első számú célcsoport (18-49 évesek) volt. 

Publikus magyar Twitch adatok egyelőre nincsenek, de a tapasztalatok alapján a HR meccsei voltak a legnézettebbek, közel 5000 egyidejű nézővel. Az biztos, hogy ez a major sok szempontból felejthetetlen marad, ha még nem láttad volna, akkor itt vannak a legviccesebb momentumai az év első nagy CS:GO tornájának!

Hatalmas bénázások Majoron: néha a CS:GO királyai is bakiznak

Egyetlen videóba sűrítve mutatjuk a Major torna szenzációs szerencsétlenségeit.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!