Nuke hivatalosan is dán terület. Egy csapat jobb csak náluk

Nuke hivatalosan is dán terület. Egy csapat jobb csak náluk

Az Astralis, a North és a Heroic tulajdonképpen uralják a mapot, mégsem félnek tőlük eléggé.

2016 közepén Nuke már kezdett beszivárogni a versenyek állandó szereplői közé, 2016 és 2017 fordulójára viszont teljes értékkel megérkezett a nagyversenyekre is. ELEAGUE döntő, ECS döntő, Major és DH Las Vegas, hogy tényleg csak a legnagyobbakat említsük, ahol komoly szerep jutott nekik, Atlantában például a közkedvelt Mirage és Dust2 párost is megelőzte! Azzal pedig, hogy Inferno új pályaként egyelőre kimarad a csapatok látóteréből csak még előrébb lépett Nuke, ahol mostanra már látszik, mely csapatok lesznek a legerősebbek a közeljövőben.

A dánok. Válogatás és különösebb indoklás nélkül csak ennyi, a dánok! Egészen egyszerűen fekszik nekik ez a pálya, jól mozognak rajta támadó oldalon is, jellemzően a kinti terület feletti kontrollal döntik el a köröket. CT oldalon pedig remek pozíciós játékosaik vannak: Xyp9x az Astralis-ból egyedül képes letartani B rámpát, a North-os k0nfig pedig benti lerakót uralja.

A FaZe ugye egyáltalán nem dán csapat, de mivel még aizy ottlétekor a dánok voltak legnagyobb létszámban a csapatnál, illetve az irányító játékos is dán, vegyük ide őket is. Eredményük ugyanis elég meggyőző, 70% az utóbbi 10 meccsen.

A Heroic bár jelenleg nem elitcsapat, az ESL Pro League-ben alaposan bekezdtek, ráadásul náluk edződik a Kjaerbye és Magisk utáni következő nagy reménység, valde. A csapat egyik legerősebb mapja Nuke: Akár NiP, akár G2 szintű csapat is jön szembe, állják a sarat. Az utolsó tíz meccsen nekik is megvan a 70%.

A frissen alakult North eddig nem sok meccset játszott Nuke-on, de ha idevesszük a csapat dignitas mezben lejátszott meccseit is, az utolsó 10 meccsen itt is 70%-os győzelmi arányt kapunk!

Mindenki kitalálta már, hány százalékát nyerte meg legutóbbi 10 meccsének az Astralis? Bizony-bizony, pontosan 70%! Úgy tűnik egyszerűen képtelenek ez alá menni a dánok, akik a legutóbbi két vereségüket egyaránt a VP-től szedték össze, más nemigen fog ki rajtuk Nuke-on mostanában.

Ezek után szinte érthetetlen, Las Vegas-ban miért hagyták bent az amerikai csapatok akár a North, akár az Astralis ellen Nuke-ot a mappoolban? Íme egy rendkívül beszédes adat a versenyről: összesen hét alkalommal szerepelt Nuke a versenyen, és minden meccsen ott volt vagy a FaZe, vagy a North, vagy az Astralis. És ha ez nem elég önmagában, hatot meg is nyertek.

Az egyetlen csapat, aki dán játékos nélkül is tudott nyerni Nuke-on az a Virtus.pro, akik az egyetlen, még a dánoknál is jobb ötös a pályán. A sok 70%-hoz képest ők 90%-ot hoznak itt, és úgy fél tőlük mindenki Nuke-on, mint a tűztől. Nem is véletlen, hogy szinte mindig kivétózzák, ha a VP az ellenfél.

Kijelenthetjük tehát, hogy a piros-fehér zászlók jól mennek ehhez a pályához!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!