Csillaghullás az IEM Katowice második napján

Csillaghullás az IEM Katowice második napján

Tegnap lezajlott a második csoportkör is, tele meglepetésekkel és csalódásokkal.

A tegnapi nap ismét a meglepetéseké volt a főszerep! Olyan eredmények születtek a nap végére, melyeken nem csak a rajongók, de valószínűleg a játékosok is meglepődtek. Sokan már a formátumot okolják a történtekért, de nézzük is, mi történt!

A FaZe megnyerte a csoportot, nagy bajban a svéd CS:GO

NiKo nem is kezdhetett volna jobban új csapatában, a NiP és a fnatic viszont csalódást keltően korán esett ki. Egy korszakváltás küszöbén vagyunk?

Az IEM Katowice B csoportjában valódi csillaghullás volt, ugyanis mind az SK, mind a VP vereséggel indított, sőt a második meccset is elvesztették. Majd hiába szépítettek mindketten a harmadik fordulóban, végül a negyedikben egymással találkoztak Inferno-n, ahol 16:14-re a Virtus.pro nyert, így nekik maradt még esélyük a továbbjutásra, míg az SK csoportjának utolsó helyére került. Ugyan szépítettek a North ellen és 2-3 lett a vége számukra, ez még mindig nagyon kevésnek bizonyult: utolsó helyen estek ki!

Velük szemben a Cloud9 igen jól indított: az SK-t és a Heroicot is keményen elkapták, így 2-0-val érkeztek a harmadik körre, de ezután nem termett babér a számukra és zsinórban elvesztették a következő három mérkőzést a VP-North-Na'Vi trió ellen.

A Virtus.pro 2-2-vel érkezett az utolsó meccsre a Heroic ellen Nuke-ra, de mégis kikaptak 16:14-re, így ők is kiestek. Apropó Heroic, a dán srácok hatalmasat meneteltek a tegnapi nap, megverték a szintén dán North-ot, a VP-t és a Na'Vi-t is, ráadásul csoportelsőként végeztek, ami azt jelenti, hogy számukra pénteken pihenőnap következik és az elődöntőből folytatják! Mindenki arra számított, hogy ők lesznek a B csoport pofozózsákjai, de ez most nem jött be, a Bo1-ek nekik kedveztek.

A Na'Vi és a North is igen szoros meccseket játszott mindenkivel, de végül 3-2-es arányukkal elérték a továbbjutó helyeket, azonban ők a mai nap folyamán még megküzdenek az elődöntőért egy Bo3 keretében. A folytatásban 12:35-től: a North az Immortals ellen, a Na'Vi pedig az Astralisszal szemben lép pályára, melyekről természetesen magyar közvetítés is lesz!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!