Peanut veretlen Lee Sin-nel, mióta az SKT-ben van

Peanut veretlen Lee Sin-nel, mióta az SKT-ben van

Ahhoz képest, hogy a tavalyi VB előtt alig pár hónappal sajátította el a hőst, mára az egyik, ha nem a legjobb Lee Sin játékos a világon.

Ilyen makulátlan mutatója legutóbb Faker-nek volt LeBlanc-kal, aki egészen a 2015-ös MSI-ig veretlen volt vele. Ez az egyetlen olyan nemzetközi torna egyébként, amin részt vett az SKT, de nem nyerték meg, akkor az EDG felül tudott kerekedni a koreaiakon.

Keményen küzdött a G2, de továbbra is az SKT a világ legjobbja

Aioween | 17/05/22 17:00 Május 21-én, helyi idő szerint este 8-kor vette kezdetét az idei MSI utolsó megmérettetése, ahol az európai G2 szállt szembe a dél-koreai SKT T1-el. Talán nem meglepő, hogy a nézőközönség nagyobb része SKT győzelmet jósolt, vagyis nem a G2-t tartották esélyesebbnek.

Összesen 17-szer fonódott össze Peanut akarata és Lee Sin ökle az idei év során és minden alkalommal győzelemhez segítette őt. Ebbe beleértendő az LCK-nek az alapszakasza, a rájátszások és a nemrég lezárult MSI, természetesen mindet megnyerték. Meghívást kaptak az IEM katowicei állomására is, de ott nem jelentek meg. Az külön érdekes, hogy Peanut a tavalyi VB előtt nem sokkal sajátította el a vak szerzetest, azelőtt nem igazán játszotta. Mára már tökéletesen ismeri és érzi a korlátait, amiket nagyon szívesen és sikeresen feszeget majd minden meccsen, amin látjuk vele.

Elég csak a bal oldali hatszögre nézni, hogy mennyire kiegyensúlyozott a teljesítménye, nincs egy olyan terület sem, ahol hiányt szenvedne. Mindezek mellett a gyilkosságok majdnem 70%-ban részt vesz, ami ennyi meccsen keresztül elég látványos eredmény. Kevesebb mint egyszer hal csak meg mérkőzésenként és azok is általában inkább cserék a csapatának, amiből nyernek valamit, semmint tényleges hibák a részéről. Utóbbiak igencsak ritkának számítanak nála. 

Öt alkalommal meg se halt a meccseken és nem azért, mert passzív lett volna. Pentát sajnos nem szedett össze, ami nem is lenne túl egyszerű, de egy tripla még befért a meccsek közé, valamint több dupla gyilkosság is. Egy valamiben biztosan nem remekel annyira, ez pedig nem más, mint az ward takarítás, mivel mindösszesen egyszer cserélte le az ward trinket-ét sweeper-re, de ez egy Lee Sin-nél valahogy érthető, mert a wardok adják a hős mozgékonyságát. Control wardokkal ezt valamelyest azért tudja korrigálni, de ez egy olyan dolog amit vállalni kell Lee Sin-ként.

Ha valakinek eddig kérdés lett volna, hogy mit kell építeni Lee Sin-re, akkor azt itt megtalálja. Mint látható, annyira sokat nem nagyon változnak a tárgyak, a Warrior Enchant-os Tracker's Knife természetesen kötelező, mivel ez plusz két wardot ad neki további mozgékonyságra, emellett sok információt tud csapatának biztosítani. A Maw of Malmortius is majd minden meccsen ott van nála, ennek egyszerű oka, hogy egy kiegyensúlyozott tárgy, főleg Lee Sin-nek, aki így egy kis tankosságok kap, de mellette sebzést is. A Deadman's Plate is mondhatni egy elengedhetetlen darab, a tankosságon kívül elősegíti, hogy gyorsabban mozogjon a pályán, a kezdeti plusz sebzésről nem is beszélve. A Black Cleaver valószínűleg inkább egy szituációs tárgy, leginkább csapatkompozíció függő lehet, páncélozottabb célpontok lebontására tökéletes, az új Guardian Angel pedig tökéletesen beleillik Lee Sin stílusába, sokkal agresszívabban játszhat vele.

Ami a mastery-ket és rúnákat illeti, javarészt az alábbi mellett teszi le a voksát.

Quintessence-re támadási sebességet használ, míg a mark-ok helyén sima AD sebzés található. A late game-be valamennyire hajlamos visszaesni, ezt elősegítendő, szinttel növekedő HP bónuszt ad magának a Seal-ekkel és végül de nem utolsó sorban a Glyph-ek helyét megosztja a támadási sebesség és a szintekkel növekedő MR között. Talán ez az utolsó az, ami kissé eltér a megszokottól, legtöbben inkább a Quintekre rakják a sebzést, markokhoz támadási sebességet, a glyphek közé pedig rendszerint MR és esetlegesen CDR szokott kerülni, talán érdemes tőle ellesni pár titkot.

Mióta kivették a Strength of the Ages-t a defenzív fáról, azóta a legtöbb Lee Sin Thunderlordot használ. Ennek köszönhetően kicsit papírabbak is lettek, de cserébe sokkal több kill potenciál van bennük. Mivel egy early game dzsungelesről beszélünk a tovább tartó buffok elősegítik ebben, hogy tovább élvezze ezek előnyeit és akár pár korai rajtaütésben is részt vegyen. Bokorból támadva kap egy kis plusz sebzést is, ami javarészt megszokott egy dzsungelestől. Támadási sebességet is pakol még magára egy kisebb kezdőlökettel is, ami a hősök elleni első támadást növeli.

Végezetül pedig lássuk az ember akció közben, ahogy szétszedi a brazil Solo Que-t MSI alatt és előtt!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!