Igazi világkörüli útra kelt loulex, a G2 után a Cloud9 csapatánál landolt

Igazi világkörüli útra kelt loulex, a G2 után a Cloud9 csapatánál landolt

Loulex nevének hallatán nem biztos, hogy mindenki hanyatt vágja magát, de az biztos, hogy sok tapasztalattal rendelkezik és sok helyen megfordult már, most legújabban a Cloud9 színeiben.

A francia származású  Jean-Victor "Loulex" Burgevin fogta magát és miután játszott egy hetet a G2-nál, átköltözött a nagy pocsolya túloldalára, vagyis Észak-Amerikába, egész pontosan a Cloud9-hoz. Ezt a csapat bejelentése is megerősítette, hogy a veterán dzsungeles valóban csatlakozik hozzájuk.

Na végre: Az LCS történetében először legyőzte az UOL a G2-t egy szériában

Hodi | 17/06/24 08:49 A második meccset leszámítva, egy rendkívül összeszedett és magabiztos Unicorns of Love-ot, illetve egy borzalmasan draftoló G2-t láthattunk péntek este az EU LCS 4. játékhetén, amelynek eredményeként Vizicsacsiék először tudtak felülkerekedni Ocelote csapatán egy szériában, amióta az LCS-ben versengenek egymással.

Ahogy már említettük, loulex sok helyen és csapatban megfordult már, szinte számon se lehet tartani, de azért a fontosabbakat megemlítenénk. 2014-ben első komolyabb csapata az azóta újfent felbukkant Ninjas in Pyjamas volt, de csak egy hónapot töltött itt. Utána egy évig az H2k-nél volt és többek közt az ő érdeme is volt, hogy anno bejutottak az LCS-be az UOL-al egy időben. 2016 elején két hónapot az UOL-nél is eltöltött, majd csatlakozott az azóta kiesett és visszajutni nem tudó Schalke 04-hez, legújabban pedig a G2 színeiben láthattuk az első héten, amíg Trick és Expect Koreában pihente ki az MSI fáradalmait. Az viszont nagyjából nyílt titok volt, hogy itt nem sok babér fog teremni számára, mert nem egy szigorúan vett több emberes rosterről volt szó, így nem valószínű, hogy sokat játszhatott volna.

Talán ezért is döntött úgy, hogy máshol próbál szerencsét és végül a Cloud9 kék-fehér mezét húzta magára. Ennek egyik oka a csapat eddigi eléggé siralmas teljesítménye a nyári szezonban. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a Cloud9 ne lenne még mindig az élmezőnyben, legalábbis megítélés és erőviszony szinten, de magukhoz képest mindenképpen alul teljesítenek eddig. Jelenleg az 4. helyen állnak a tabellán, vagyis a középmezőny erősebbik felében, 5-3-as statisztikával, miután a hétvégén lenyomták a Dignitast is és ezzel egy tökéletes hetet zártak. 

Loulex tapasztalatai, amiket az évek során összeszedett fontos része lehet majd Contractz fejlődésének. A G2-ben nem nagyon játszott volna és megvan az esély arra, hogy itt se sok rivaldafény jut neki, de az biztos, hogy itt kicsit hasznosabb lesz. Mondhatni a személyes edzője lesz a Cloud9 dzsungelesének és ha a játékban nem is feltétlen számít egy világklasszisnak, a tapasztalat egy olyan dolog, amit csak idővel lehet megszerezni. Idővel, amiből jelenleg nem sok van a Cloud9-nak, hogy összeszedjék magukat, ha részt szeretnének venni az idei VB-n. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!