Videók: Ez történik, ha NA játékosok lepik el az FPL-t!

Észak-Amerika és Európa találkozik a Faceit Pro League-ben, hogy szórakoztassanak minket és közösen fejlődhessenek.

Az ESL Pro League dallasi döntője után egymást követik a premier események Európában: DreamHack Summer, ECS döntő, PGL Major főkvali, ESL ONE Köln és maga a krakkói Major. Ez mind két hónapon belül lesz hétről hétre, így az amerikai játékosok most az öreg kontinensen bootcampelnek az egyszerűség kedvéért.

Csütörtökön kezdődik DeadFoxék-kal a Major kvalifikáció

Nyakunkon a PGL Major Kraków, egyelőre csak nyolc csapattal. A másik nyolcas sorsa a csütörtökön kezdődő Major kvalifikáción fog eldőlni.

Többek között a Cloud9, az SK és a Liquid is Európában tartózkodik minimum a kölni ESL versenyig, de esélyes, hogy egészen a Majorig. Itt gyakorolnak napról napra most és ahogy az edzési terveiknek része az, hogy az ESEA szerverein játszanak Rank S-ben, így az öreg kontinensen a FaceIT Pro League-ben kell elvégezniük egyéni gyakorlásuk egy részét. Ez pedig soha nem látott helyzeteket szül a streameken és a közösségi médiában, amikor az EU és NA játékosok együtt játszanak!

A Liquid legfrissebb igazolása és egyben legfiatalabb játékosa, Twistzz Twitteren emelte ki, hogy mennyivel jobban élvezi az európai felkészülést és az FPL-es játékot. Állítása szerint "Szórakoztató volt az első meccs és jobban élvezte a Rank S-nél", ennek pedig az az oka, hogy "Nem trolkodnak és minden körben adnak ötleteket az emberek. Egyszer sem vitatkoztam senkivel."

Highlightokat is termelnek szép számmal, az első kettőben Kioshima és Coldzera csapatának közös játékát láthatjuk Karrigan és Stewie mixe ellen. Egészen zseniális, ahogyan Coldzera játszva lövi sorra ellenfeleit Cache B lerakóján, mintha botok ellen játszana:

Biztosan sokan ismeritek Stewie szemtelen játékstílusát. Nos, amikor az FPL-ben kell játszania olyan ellenfelek, mint Kioshima ellen, akkor még ő is könnyen pácba kerülhet Cobblestone leugrós szobájában:

A következő klipben azt nézhetjük meg, ahogyan taco szétkapja másodpercek alatt a többek között Kioshimát és flushát is felsorakoztató támadást Mirage B lerakóján:

A következő hetekben pedig még több ehhez hasonló pillanatot láthatunk majd a játékosok közvetítésein. Ez pedig nem csak azért jó, mert remek highlightokat kapunk, hanem azért mert beleláthatunk az európai és észak-amerikai játékosok viszonyába. Ugyanis sokan jó barátok, ám a távolság miatt ritkán adatik meg, hogy találkozzanak, együtt készüljenek. Éppen ezért jó látni, hogy maximálisan megragadják a lehetőséget most és minket sem hagynak ki ebből!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!