Már meg is vannak az első kiesők a Major kvalin

Már meg is vannak az első kiesők a Major kvalin

Ez történt a PGL Major kvalifikáció második napján, de már pörög a harmadik!

Lezajlott a PGL Major selejtező második játéknapja is, nem kevés meglepetéssel! A svájci lebonyolítású selejtezőben ezen a napon a győztesek a győztesekkel, a vesztesek pedig a vesztesekkel játszanak, így kialakítva a nap végére négy 2-0-ás, négy 0-2-es és négy 1-1-es csapatot. 

A sort a PENTA nyitotta, akik nem hogy legyőzték, de konkrétan tönkreverték a világranglista Top10-es Liquid csapatát. Az európai mixnek nagyon megy, közülük is kiemelkedik az észtek tehetsége, HS, valamint a finnek játékosa, suNny, mindketten 2 fölötti HLTV rating-et értek el EliGE-ék ellen. A vége 16-3, a PENTA pedig 2015 után ismét Major résztvevő lehet, egyetlen meccs választja el őket attól, hogy ott legyenek Krakkóban bő két hét múlva. 

Az OpTic továbbra sincs formában, az első napon a HR-től kikapó Vega Squadron már el tudta kapni tarikékat, pedig volt idő, méghozzá nem is olyan régen, tavaly decemberben, amikor az OpTic nem kis versenyt nyert, legyőzve az Astralist a döntőben. ELEAGUE, Season 2, ha esetleg valakinek frissíteni kellene az emlékezetét. Ehhez képest a mostani 0-2 elég gyászos, sőt, még frissebb, hogy a harmadik nap második meccsén sikerült a Renegades-től is kikapniuk, ezzel NAF-ék számára véget is ért a Major selejtező.

Ha már Renegades, a második napon a kínai TyLoo volt az ellenfél: az ázsiai ország CS:GO-sai egyre jobb formában vannak, BnTeT büntetett is tegnap rendesen (igen, tudjuk, egyszer már ellőttük ezt a viccet, de még mindig mosolygunk rajta). Ettől függetlenül, az összecsapás szoros volt Cache-en, hiába a kínaiak 12-3-as első félidejének. A (többségében) ausztrál ötös visszajött, de a fordításra már nem futotta nekik, a vége 16-14.

Videó: BnTeT büntet a Major kvalin!

Az ázsiai Minor döntőjének visszavágójában sem maradtak el az izgalmak, íme a legjobb highlightok!

A német CS:GO üdvöskéje, a BIG tabseNnel az élen az első napi bukta után a Tengrin már túljutottak, igaz szorosabban, mint ahogy kellett volna. A németeknél a szerbek játékosa, LEGIJA borzalmasan játszott, de tabseNnek sikerült kompenzálnia, csak az első félidőben 23 killt szedett össze Cbble-n. Volt olyan is, hogy 2v4-be, majd 1v2-be kellett megoldania a németnek, aki végül 1.8-as rating-gel végzett és 38 fraget lőtt a 16-14-re végződő meccsen.

A Tengrinek egyébként nem termett sok babér a harmadik napon se, a dignitas elég simán hazaküldte őket 16-7-es végeredménnyel és egy hibátlan CT oldallal Mirage-on, így a kazah gárda se lesz ott Krakkóban.

Az Immortalsnak is némileg nehezebben sikerült túltennie magát a dignitason, pedig az első félidő nagyon simán indult a brazilok számára, jkaem-ék 8-0 után tudtak először kört hozni, de a félidőben már 13-2-vel mentek hen1-ék. Aztán Cache CT oldalán feltámadt a dignitas, 9 kört hoztak, mialatt az Immortals csupán egyet, de ők se tudták már megfordítani, a vége 16-13.

Jött a magyarok számára legfontosabb meccs, a HellRaisers vs Flipsid3, de sajnos gyors és szomorú véget ért, markeloffék átgázoltak Deadfoxékon. Részletes összefoglaló a meccsről itt:

Körről-körre: Ez történt a HellRaisers - Flipsid3 meccsen

tbr | 17/06/30 18:30 A HR a Major kvalifikáció első körében a gyengébbnek rangsorolt Vega Squadron ellen kezdett, de egy gyengébb első félidőt követően sikerült feltámadniuk. A mai napon ismét pályára léptek DeadFoxék a HellRaisers-zel, hogy a többszörös Major legenda Flipsid3 ellen bizonyítsanak.

A végére maradt a nap két, talán legjobbnak ígérkező meccse: a világranglista negyedik G2 és hatodik C9 találkoztak egymással Cache-en, ahol bár a C9 hozta el az első pisztolykört, a franciák bekapcsolták a gőzhengert és elhúztak 9-3-ra. 10-5-ös fordulás után is a G2 zászlaja állt magasabban, gyorsan behúzták a kötelező köröket a nyert pisztoly után, mire a C9 tudott válaszolni, de pillanatok alatt 15-6-ot mutatott az eredményjelző. Itt még volt egy kisebb feltámadása autimatic-éknak, de csak 5 körre volt elég. A vége 16-11, a G2 a harmadik napon szintén megválthatja a belépőjét Krakkóba. Autimaticnak egyébként volt egy nagyon szép, végül 4K-t érő köre:

Zárásként jött a mouz és a GODSENT meccse Trainen. ropzék el is húztak 8-1-re mindjárt az elején néhány nagyon gyors T körrel, mire pronaxék reagálni tudtak. 9-6-os mouz vezetéssel fordultak a csapatok, de oskar gyorsan lehűtötte a svéd kedélyeket egy triplával a pisztolykörben. Gyorsan 14-6 lett az állás, innen pedig már nem volt visszaút, a vége 16-11.

A harmadik nap külön pikantériája, hogy immáron biztosan lesz észt játékosa a Major-nek, ugyanis a Penta és a mouz egymás ellen játszik majd, a győztes (tehát vagy HS, vagy ropz) biztosan ott lesz a krakkói versenyen. A párosítás egyébként itt van, Deadfoxra és a HR-re a Liquid vár, de az biztos, hogy sokkal jobban kell játszaniuk, mint a Flipsid3 ellen. A nagyágyúk délután jönnek majd.

Major selejtező 3. nap

Deadfoxék ~18 órától játszanak majd, magyar közvetítés lesz természetesen, mégpedig ITT.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!