Megérkezett a 2nd Anniversary update

Megérkezett a 2nd Anniversary update

Tegnap éjféltől éles a Rocket League eddigi legnagyobb frissítése, rengeteg érdekes újítást kaptunk.

Korábban már írtunk arról, hogy számos nyalánkságot fogunk kapni a Rocket League második szülinapját ünneplő frissítésben, és ez  tegnap életbe is lépett. Most testközelből mutatjuk meg mit is tartalmazott még az update.

Már két éves a Rocket League!

Második születésnapjára készül a Rocket League, a fejlesztők pedig igazán kitettek magukért. Sok újítást kapunk.

Kezdjük is a legfontosabbal, ez a patch jelentette a negyedik kompetitív szezon végét, tehát most már season 5 van, az előző szezon jutalmai pedig már elérhetőek a játékosok fiókjain. Ugyanúgy mint tavaly, nem csak a saját rangodnak megfelelő rewardot kaptad meg, hanem minden előtte lévőt is. 

Az idei évre azonban kicsit módosult a ranked rendszer. Most már nem kell besoroló meccseket játszanunk, az előző szezonban elért rangunk jött velünk tovább, és ahhoz, hogy megkapjuk majd az idei év jutalmait pusztán annyi a feladatunk, hogy nyerünk 12 meccset ugyanazon a rangon, vagy magasabb rangon lévő játékos/játékosok ellen. Elég érdekes megvalósítása ez a rangsorolt rendszernek, de ha úgy vesszük sokat egyszerűsített a szisztémán. A vereségek nem szólnak bele a győzelmek gyűjtésébe. Példa: Ha te goldban vagy, akkor annyi a dolgod, hogy nyerj 12 meccset goldban, vagy magasabb rangon lévő játékos/játékosok ellen, és máris jogosult vagy a rewardokra.

Ehhez kapcsolódóan a meccskeresés menüpont is módosult. Egy sokkal letisztultabb platformot kaptunk, mind a normál mind a rangsorolt mérkőzések kezelésére. A normál meccseknél jól láthatóan elkülönítették egymástól a standard mérkőzéseket, és a különleges játékmódokat. +1 Psyonix. 

A többi újítás a garázsban folytatódik. Minden autó motorhang frissítésen esett át, sokkal öblösebb, valósághűbb hangokat kaptak a kocsik. Némelyik durván jóra sikerült. A standard, illetve ládából szerezhető autóknak bármely motorhangot beállíthatjuk, viszont a licenc-szelt kocsiknak, mint például az Ice Charger, csak egy hangja van.

Rengeteg hang közül választhatunk, és a lista koránt sem ér itt véget, akiknek minden autó megvan, több mint 40 hangot pakolgathatnak kedvükre. Ha már hangok, mostantól él a játékban a 18 féle Monstercat zene is. Ezenfelül megannyi új, random megszerezhető tárggyal bővült a Rocket League listája, például ez a szép zöld kerék is a mérkőzések után eshet, és rajta kívül természetesen új antennák, boostok stb. kerültek a játékba. A változtatható nyomvonalon és motorhangon kívül egy harmadik, új kategóriát is behozott a Psyonix, a változó effektű gól robbanásokat. Az új láda ebből is tartalmaz egy-két különlegességet, de aki nem nyit ládákat se aggódjon, ebből is vannak ingyenesen hozzáférhetőek, és nagy eséllyel dobja is őket a játék. 

Az új crate persze mást is rejt. Kerekek, nyomvonalak, matricák, a két új autó, fényezések. Csupa olyan dolog, ami sikítja, hogy "Kellek neked!" A láda képekért köszönet Turi Máténak!

A Champions Crate 1-2-3-4 ládákat visszavonták a fejlesztők.

A végére pedig az új pályát hagytam. Egy igen impozáns stadionnal ajándékozott meg minket a Psyonix. A pálya a standard alaprajzot követi, nincs benne 6 szög, 8 szög, felesleges ívek, falak, domborulatok, ugratók.

Ez az update egy abszolút megapack volt, annyi új tartalommal, hogy még azoknak is újra megjött a kedve játszani, akik egyébként egy ideje már nem nyúltak a rakéta cirkuszhoz. A Psyonix által kiadott hivatalos patch note-ot ITT érhetitek el.

Milyen zsákmánnyal bővült eddig a gyűjteményetek?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!