Sheepy: "Úgy érzem a Rift Rivals egy ébresztő volt az EU csapatok számára, hogy keményebben dolgozzanak"

Sheepy is érezte, hogy elég nagyok a gondok nálunk, ideje lesz felébredni és tenni valamit a fejlődésért.

Nem csak az UOL szerepelt gyengén a döntőben, hanem az egész EU régió a teljes tornán. Ráadásul nem kis különbségekről van szó. Ez a verseny minden volt csak nem szoros.

Hogy mennyire kapott ki az EU LCS az NA-től? Nagyon...

Aioween | 17/07/11 09:40 Az elvárásokkal ellentétben eléggé máshogy alakult a Rift Rivals, amit végül a TSM nyert 3-0-ra a döntőben az UOL ellen. Azóta már eltelt pár nap, a csapatok hazatértek és mindenkinek volt ideje átgondolni az itt történteket. Készült egy elég sokatmondó infógrafika is a tornáról, nézzük is meg pontosan mekkora volt a különbség a két régió között.

Az interjú a TSM elleni 3-0-ás csúfos vereség után készült, ahol Sheepy megosztotta nézeteit a két régió kapcsán, valamint a csapat teljesítményéről is.

Hogyan érzitek most magatokat?

Rossz érzés, nagyon is. Újra le kell ülnünk, gyakorolnunk és átnézni, hogy hol hibáztunk. De először is le kell nyugodnunk és frissen újra nekiállni a dolgoknak. Mindenki kap egy szabadnapot, ahol azt csinál, amit akar és utána folytatjuk a munkát.

Figyelembe véve azt, hogy a csapat 0-2-vel kezdett, de mégis sikerült egészen a döntőig jutni, elégedett vagy a teljesítményükkel? 

Úgy gondolom, hogy nem igazán vagyunk elégedettek magunkkal. Pár meccsen meg tudtuk mutatni, hogy mire is vagyunk képesek, pár meccset úgy nyertünk meg, hogy nem is teljesítettünk annyira jól, de összességében úgy érzem, hogy a stabilitásunkon kellene dolgoznunk. Egyéni szinten is történtek hibák és ha vesztésre állnak az ösvényeid, elég nehéz a dzsungelesnek bármit is tennie. Ez egy technikai dolog, de nem vagyunk túl elégedettek. Szerencsére emiatt a torna miatt még nem estünk ki a rájátszásból, vagy bármi ilyesmi, ami innentől kezdve az elsődleges célunk lesz.

Ti még mindig jobban teljesítettetek mint a Fnatic vagy a G2, ami elég váratlan volt. Ez csak jelent valamit, nem?

Ez igaz. Miután 0-2-ben végeztünk az első napon, nem igazán számítottunk arra, hogy bejutunk a döntőbe. Csak hoztuk a saját játékunkat és próbáltunk a teljesítményünkre koncentrálni nem túl sok sikerrel. Szóval először is szeretnék hazaérni. Szeretnék mindenkit gyakorolni látni és elégedettnek lenni pár jó meccs után. Ilyen egyszerű az egész. Várom, hogy újra ez az érzés töltse el a játékosaimat.

Mit gondolsz, mik az EU régió legnagyobb gondjai, most hogy láthattuk mennyivel jobban teljesített az amerikai régió?

Először is, maguk a játékosok egyes NA csapatokban fantasztikusak voltak. Sneaky, Doublelift, és Bjergsen nagyon ott voltak, amikor helyezkedésről vagy wavecontrol-ról volt szó. Azon kívül nem tudom. Azt hiszem az early játékuk erősebb volt és már az első perctől kezdve szerettek nyomást gyakorolni a pályán, ami nem egyszerű. A mi meccseinkben is ezt láttam, a TSM megszerezte a korai előnyt és abból építkezett. A mid és a dzsungeles összhang is nagyon erős volt náluk. Ezen kívül az összes EU mides és dzsungeles alul teljesített magához képest, legyen az Caps és Broxah, Exileh és Xerxe, vagy Perkz és Trick. Ez azonban javítható, de ezért tenni is kell sokat.

Egyes játékosok, mint Exileh elég sok kritikát kaptak. Szerinted mennyire fair dolog egy csapat bukását egy játékosra kenni?

Szerintem külső szemszögből ezek olyan dolgok, amiket nem igazán tudsz megítélni. Így elfogadható ez a fajta reakció a részükről. De ha van belsős infód, akkor máshogy kell reagálnod. Belsős emberként látod, hogy az egyes játékosok milyen értékeket adnak hozzá a csapathoz a puszta számokon kívül, hogyan teljesítenek scrimmeken és mennyire elhivatottak, hogy fejlődjenek. De a minket ért kritikák jogosak. Mert ha nem jutsz ki a VB-re az emberek fél évig nem hallanak rólad. Ha kiesel a rájátszásban akkor ennyi volt. Nem fogjuk ezt még egyszer megengedni, ezért nagyon komolyan vesszük.

Romain egy fekete unikornis jelmezt hordott a döntő napján, egy ehhez hasonlót hordott a tavaszi döntő során is, ahol szintén nem nyertetek. Megengeditek neki, hogy harmadszorra is felvegye?

Három a magyar igazság, nem? Még mindig gondolkozunk, hogy a rájátszások során, vagy inkább a VB-n használjuk, mert csak egyszer lehet harmadszorra használni. Ezt ki kell használnunk, de ezt a döntést meg kell hozni. Szerintem nagyon jó, hogy ő ennyire jól szórakozik ezzel, mert ez a közönséget is felspanolja és az otthoni nézőket is. Egy nagyobb rendezvényen az ilyen események igazán meghozzák a hangulatot és ez fantasztikus.

Szeretnél-e valamit mondani az UOL vagy szimplán az EU rajongóknak?

Úgy érzem a Rift Rivals egy ébresztő volt az EU csapatok számára, hogy keményebben dolgozzanak. Továbbra sem gondolom, hogy az NA csapatok ennyivel erősebbek lennének az EU csapatoknál. Adjatok egy hónapot és jobban fogunk teljesíteni. Ez lehet kifogásnak hangzik és az NA csapatok valóban jobban teljesítettek ezen a tornán, de tényleg azt gondolom, hogy ennél sokkal jobbak tudunk lenni. Nagyon hálás vagyok az UOL rajongóknak is. A mi munkánkban nincs elismerés, ha elbuksz. Ha kikapsz, senkit nem fog érdekelni, a győztesek kapják a dicsőséget. Éppen ezért, mikor olyan rajongókkal vagy megáldva, akik egy vesztes meccsen is képesek szurkolni neked, azért hálásnak kell lenni. Ez valószínűleg az egyik legnagyobb dolog az életünkben. Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!