Hiába van nyár, a scammerek most sem lazítanak

Hiába van nyár, a scammerek most sem lazítanak

Hiába gondoljuk, hogy nyáron a scammerek is nyaralnak, pihennek, ez nem így van.

Aki esetleg nem lenne tisztában a scam fogalmával: a szó jelentése átverés és a Counter-Strike-ban leginkább a skinekre irányulnak a kísérletek. Az alábbi cikkben bemutatjuk a scam/átverés legújabb fajtáira, hogy megismerjétek mi ellen kell védekeznetek nap mint nap.

Ne hagyd lehúzni magad: a legnépszerűbb CS:GO átverési módszerek videón

Hiánypótló anyag készült Zuth jóvoltából, aki a leggyakoribb scammelési módszereket dolgozta fel, megmentve titeket a csalódásoktól!

A Reddit CS:GO fórumán is megszaporodtak az ezzel kapcsolatos bejegyzések, rengetegen panaszkodnak, hogy naponta akár 5-10 meghívást kapnak olyan csoportokba, ahol ingyen ládákat/skineket/láda nyitásokat ígérnek nekik. Ha közületek bárki hasonló meghívást kapott, annak nyomatékosan ajánljuk, hogy ne fogadja el. Adódik a kérdés, hogy miért. Egyszerű a válasz: semmi sincs ingyen. A meghívó (avagy a scammer) általában a raktáradban lévő skinekre pályázik. A csoportba való belépéssel nagy valószínűséggel nem fogod elveszteni az eszköztárat, viszont ez már az első lépés lehet.


(Forrás: Reddit)

Amennyiben beléptek egy ilyen csoportba a folytatás már ismerős lehet és van néhány dolog, amire még érdemes lehet odafigyelni, ha cserélünk vagy szerencsejátékozunk. Ezeket a dolgokat már mindenki százegyszer hallotta, mégis sokan bedőlnek neki. Ilyen például az, amikor a csereajánlatokba beleírnak egy hivatalosnak tűnő szöveget, hogyha elfogadod az ajánlatot X összeget kapsz a fiókodra. Nem kell említeni, ez átverés. Pénzt sehogy se lehet csereként küldeni, ezt fontos szem előtt tartani. A szerencsejátékosoknak javasoljuk, hogy mindenképp csakis olyan oldalon játsszanak, ami megbízható. Ezeken kívül mindenki kerülje az ismeretlen hivatkozásokra való kattintást, hiszen akár azzal az egy kattintással elbúcsúzhatsz az egész raktáradtól, amit visszaszerezni már nem lesz olyan egyszerű.


(Forrás: kodiak.blog.hu)

Aki skinekkel való kereskedésre adja a fejét annak mindenképpen ajánljuk Tanár Úr Youtube csatornáját, illetve az itt futó cikksorozat átfutását is, hogy megismerjétek a Steam Piac és a kereskedés világának egészséges oldalát.

Rosszul teljesít az idei Summer Sale

tbr,Tanár Úr | 17/06/29 12:30 Június 22-én vette kezdetét az idei Steames nyári vásár, a Steam Summer Sale. Bár előre sejthető volt, hogy sok tekintetben fog kevésbé jól teljesíteni az előző évek vásáraihoz képest, ez most jócskán bebizonyosodni látszik.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!