PGL Major: Vegyes érzelmeket keltett az első nap

PGL Major: Vegyes érzelmeket keltett az első nap

Véget ért a PGL krakkói Majorének első napja, ezzel együtt pedig túl vagyunk a csoportkör első fordulóján is. Íme, az eredmények!

Az első nap rengeteg jó meccset ígért és hozott is, ám a végső eredmények azért nem voltak túl meglepőek, néhány kivételt leszámítva. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük milyen eredmények is születtek, majd tárgyaljuk ki a meglepetéseket!

Ha végignézitek az eredményeket három dolognak kell nagyon gyorsan szembetűnnie, vagyis három csapatnak: a FaZe-nek, a Northnak és a Na'Vi-nak. Ugyanis csak ők hárman nem tudtak tegnap meccset nyerni a legendák közül. A FaZe-nek a papíron sokkal gyengébb ellenfelet könnyűszerrel le kellett volna rendeznie, de ettől elég messze voltak tegnap NiKoék, elég csak ránézni az eredményre. Bár vannak érdekes dolgok, amire fel kell hívni a figyelmet a meccs kapcsán. Valve, ha kérhetünk, ne legyen már ilyen a játékban!

A North veresége szintén egy érdekes darab volt a maga módján, mivel ők sem voltak épp a helyzet magaslatán. K0nfig egyértelműen a csapat sztárja lett az ELEAGUE Major után, ismét remek számokat és köröket szállított, de a többiek teljesítménye nagyon nem klappolt mellé. Természetesen a Cloud9 teljesítményét sem szabad elvitatni, ugyanis n0thing és Skadoodle remek játékot mutatott egész végig. Előbbinek volt egy remek anti-eco köre is, ahol négy ellenfelet lőtt le remek spray kontrollal:

A Na'Vi meccse volt kétségkívül a tegnapi nap legcsúnyább bukása vagy a G2 szemszögéből az egyik legszebb visszatérése. 12:3-as vezetés után bukták el 16:14-re Overpass-t s1mple-ék, bár rajta egyáltalán nem múlt. Elképesztően játszott a fiatal ukrán tehetség, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a második félidőben nyeregben maradjanak, ugyanis hiába a 30 ölés tőle, ha a táblázat másik végén siezed csupán 6! fraget tudott szerezni 30 kör alatt. Egyértelműen az okozta a legnagyobb gondot, hogy hiányzik az irányítás a csapatnál, mert sorra vérszegény terror körökkel próbálkoztak.

A G2 szemszögéből pedig egy szerencsejáték volt a teljes meccs, még a pályát is pénzfeldobással döntötték el, bár ők is szép játékot mutattak, amikor 9 körös hátrányból visszajöttek, szóval abszolút megérdemelt a győzelem. De ezt a Na'Vi meg tudta volna nyerni, ha picivel jobban játszik mindenki s1mple mellett.

A többi mérkőzés a végeredményt tekintve papírforma volt, ami kissé meglepetésszerű volt, hogy a Vega Squadron képes volt kiválasztani az egyetlen pályát a VP ellen, amin még mindig a lengyelek a legjobbak. Ennek megfelelően 16:2-re büntették is őket, többet se mennek mirék arra a pályára valószínűleg. De ha már szóba került mir. Tudtátok, hogy a saját meccsén kapott szuvenír ládát, ráadásul csapattársa, hutji aláírásával?

A mai napon folytatódik a Major a csoportkör 2. fordulójával, ahol a következő meccsek várhatóak (az időpontok természetesen közép-európai nyári idő szerint vannak feltüntetve):

Természetesen közvetítés is elérhető az eseményről, láda dropokkal megtűzdelve. Erre megtaláljátok a hivatalos angol közvetítést és a magyar nyelvűt is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!