VP NEO:

VP NEO: "Soha nem volt még ilyen komoly bootcampünk, mint a Köln utáni"

Az eddig mutatott játék alapján tényleg rágyúrt a VP a Majorre.

Két nap után, az utóbbi hetekben mutatott játék alapján nyugodtan kijelenthető, hogy 2 győzelemmel, mindössze egy meccsre van a rájátszásba jutástól a Virtus.pro csapata. Pasháék előbb a Vega Squadronon gázoltak át vasárnap, majd hétfőn a fnaticot verték el, így kedden este igazi kelet-európai összecsapásnak lehetnek a CS:GO rajongók szemtanúi, ugyanis a playoffért a szintén tryhardoló, egyébként pedig remek formát mutató Gambittel játszanak majd byaliék!

Folytatódik a Virtus.pro mélyrepülése

Pasháéknak továbbra se megy a játék, ők az első kiesők Kölnben. Aggasztó jelek a Major előtt.

A HLTV a svédek elleni, 16-11-re végződő meccs után kapta el NEO-t egy interjúra, aki elmondta, hogy kőkemény bootcampen vannak túl.

Ismerve és látva az elmúlt hónapokban mutatott teljesítményeteket, milyen mentalitással érkeztetek ide a Majorre, hazai pályára?

"Az eredmények miatt rendesen megzuhant az önbizalmunk. De ahogy TaZ is mondta, nagyok sokat készültünk fejben, ezért úgy érzem, hogy még erősebben jöttünk ide, mint Kölnbe. Krakkó volt mindig is a cél mindannyiunk számára, erre a tornára koncentrálunk már jó ideje. Szóval most minden rendben."

Mi változott akkor Köln óta? Nem volt sok időtök, hogy például a játékon belüli problémákat megoldjátok...

"A kölni vereség után még maradtunk kb. 5 napig a focimeccs miatt. Valószínűleg az a néhány nap volt az eddigi legdurvább és legkomolyabb bootcamp, amióta ez a csapat együtt van. Mindenki beleadott 100%-ot, és most, hogy Snax az IGL, nagyon sok tapasztalatot szerez minden lejátszott meccsből. Szerintem Köln kemény lecke volt neki."

Kié volt a döntés, hogy IGL-t cseréljetek? Vagy inkább te nem érezted már annyira?

"Szerintem egy bizonyos pontig az én döntésem volt, én döntöttem úgy, hogy hátrébb lépek eggyel. Jó ideje vezettem a csapatot, ami egy idő után elég fárasztóvá válik, kellett már egy kis szünet. Snax előrébb lépett és kiváló munkát végez, nagyszerű játékos. Ha kell, mesterlövész, ha kell, entry fragger, ha kell, IGL."

Segített önbizalmat szerezni az, hogy a Vegát kaptátok az első meccsen?

"Egy bizonyos szemszögből igen, de a másik oldalról, nagyon sokat gyakoroltunk ellenük és mutattak már fel zseniális játékot. Nem rossz csapat, inkább csak nem elég tapasztaltak még, ez látszik a hullámzó teljesítményükön is itt a Majorön. Talán túl nagyok voltak az elvárásokat, vagy túlságosan is akartak, nem tudom, mi történt velük, de nagyszerű csapat és nagyon jól tudnak játszani, egyáltalán nem éreztük úgy az eredmény ellenére, hogy könnyű meccs volt. 100%-ot adtunk mindkét eddigi meccsünkön és így fogunk tenni minden hátralevőn is."

Meglepődtél, hogy a vétó végén a legerősebb pályátok, Nuke maradt bent?

"Persze, azt elrontották szerintem. Bármely másik pályán sokkal jobb esélyeik lettek volna, de igen, bent hagyni Nuke-ot elég nagy hiba volt. Valószínűleg tanultak belőle."

Átnyargalva a fnatic elleni meccsre Cache-n, remekül kezdetetek CT-n (12-3), aztán elég döcögős lett a második félidő T-n. Mik voltak a problémáitok az összecsapáson?

"Azért buktuk el a pisztolykört mert dennis belőtt néhány elképesztő fejest, egymaga letartotta és megvédte a B rakót. Aztán volt néhány jó körünk, de nem tudtuk befejezni őket annak ellenére, hogy jól nyitottunk, vagy leraktuk a bombát, de nem tudtuk megvédeni. Olyan érzés volt, mintha mi hibáznánk folyamatosan. Volt egy kör, amikor elfoglaltuk A-t, de nem tudtuk megvédeni, aztán rárohantunk B-re, de túl agresszíven, mert berusholtam CT kezdőre és megpróbáltam minél nagyobb területet lefoglalni a pályán. Szóval mi hibáztunk sokat, de végül sikerült kijavítani őket."

A következő meccsetek a Gambit ellen lesz a playoffért, mire számítasz ellenük? 

"Őszintén nem tudom, mi fog történni. Két teljesen különböző csapatot látok a gyakorlásokon és élesben. A top csapatok között gyakran szoktak vicc tárgya lenni, lassan odáig is eljutnak, hogy a gyakorlós csatornáról is ki lesznek vágva, mert egyáltalán nem veszik komolyan a praccot. Nem vagyok biztos benne, hogy azért, egymással harcolnak, vagy azért, mert egyáltalán nem érdekli őket, de kb. minden egyeztetett gyakorlómeccsükről elkésnek. Ehhez képest teljesen máshogy viselkednek offline, ezért sem tudom, hogy mit várjak tőlük a meccsen."

A Gambit és a VP ma este játszik 20 órától, magyarul ITT, angolul ITT tudjátok majd nézni az összecsapást!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!