Két, hibákkal teli nap után helyreállhat a Major?

Két, hibákkal teli nap után helyreállhat a Major?

A PGL közleményben fejtette ki, hogy mi volt a probléma és azt, hogy mindent megtesznek a jobb Majorért.

A PGL Majore nagyon fényes jövő előtt állt az indulásig, mindenhonnan az sugárzott az ember felé, hogy minden idők legjobb versenyét kapjuk meg most. Azonban a fellegek gyülekezni kezdtek a múlthéten, amikor a gépek minőségét és teljesítményét kezdték kifogásolni a játékosok.

Eléggé paráznak a játékosok a PGL Major gépeitől

I5-ös procik egy CS:GO Major versenyen? WTF

Ezt elképesztő gyorsasággal orvosolták a szervezők, ám azzal nem számoltak, hogy a nagy kapkodásban egyéb gondok is felmerülnek majd. Az első két nap alatt rendszeres csúszások és leállások kísérték végig a közvetítést. Az első nap utolsó mérkőzésén, a hosszabbítás utolsó körében halt meg a közvetítés, az eredményt már csak HLTV-ről tudhattuk meg, illetve a folyamatos spamből a chaten. A második napon már komolyabban előjött ez a hiba és a BIG - Cloud9 mérkőzés követését teljesen ellehetetlenítette, de voltak ott egyéb bajok is.

A processzorok után a szerverekkel akadt gondja a PGL-nek

Miután a processzor hiba javult a krakkói major-ön, most a szerverekkel van nagyobb gond.

Ugyanis shroud gépével valami nagyon durva és mostanáig nem teljesen tisztázott hiba történt. Ami biztos, hogy a gépének videokártyája nem megfelelően működött és akárhogy próbálták nem tudták megoldani a hibát a meccsre és nem is láttuk, hogy mi történik pontosan. A végeredmény igazából most már teljesen mindegy is, shroudnak nem futott rendesen a játék, semmilyen hatása nem volt a játékmenetre ennek hatására és kikaptak.

A meccs után visszaállt a közvetítés is, utána már hellyel-közzel hibátlan volt minden, de a végső megoldást csak a meccsek után tudták eszközölni, ezzel kapcsolatban a PGL egyik munkatársa nyilatkozott:

Az év kezdetétől fogva a Majorön dolgoztunk és nem csak azon, hogy lebonyolítsuk. Azt akartuk, hogy egy dicsőséges utat járjunk be aminek a végén Krakkóban letehetjük az asztalra azt a rendezvényt, amiről évek óta álmodoztunk. De valljuk be, a valóság nagyon messze áll ettől az álomtól jelenleg.

Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk megadni nektek azt a nézői élményt, amit megérdemeltek szerintünk.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt események során egyetlen egyszer nem kellett leállnunk egy másodpercre sem. De ez a két nap borzalom volt a számunkra és messze állt ettől a minőségtől. Azonosítottuk a hiba okát, ami a helyszín internetszolgáltatásához köthető és emiatt extra lépéseket tettünk a további problémák megelőzése érdekében.

Ez a rengeteg hiba nem vette el a lelkesedésünket, sőt megerősített minket abban, hogy a rájátszáshoz érve a Tauron Arénában a legjobb élményt szállítsuk. Nem csak azért, mert megérdemlitek, hanem mert ezt akarjuk mi is. Túl keményen dolgoztunk érte.

Igazán sajnáljuk mi is, hogy ez az eddigi két nap során nem sikerült. A harmadik napi eseményeket elnézve jól állnak a dolgok a közvetítéssel és az eszközökkel is, meglátjuk majd, hogy így is marad-e és végre egy olyan Majort kapunk, amit a PGL megálmodott!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!