Valde végre szabad préda, de ki vadássza le?

Valde végre szabad préda, de ki vadássza le?

Van pár tippünk, hogy hol köt ki a fiatal dán.

Még májusban jelentette be a Heroic, hogy elengedi a csapat és a régió egyik legígéretesebb játékosának kikiáltott valde-t. A csapat és valde teljesítménye vegyes képet mutatott az elmúlt időszakban, voltak szép eredményeik, de ennek ellenére valde jobbnak találta, ha továbbáll.

Hullámvölgyben a Heroic, valde távozott

A dán Heroicnál sem megy minden gördülékenyen, a Minor selejtezőjén már kiestek, most pedig már távozó is van.

Tehát a távozás már biztos volt májusban, azonban valde tegnap jelentette be, hogy már a szerződése sem köti a csapathoz. Ugyan az RFRSH a segítségéről biztosította a 22 éves dán játékost, hogy megtalálja új csapatát, de ez idáig nem derült ki, hogy hol köt ki.

Korábban szóba került a North is, mint egy lehetséges cél, de minden bizonnyal a Major ideje alatt nem lesz semmiféle bejelentés ezzel kapcsolatban. Főleg akkor, ha esetleg a North kijut a csoportkörből és legendás státuszt vív ki magának. Erre pedig megvan minden esélyük, hiszen jelenleg 2:1-es mérleggel várják a ma esti Virtus.pro elleni meccset, ahol már akár meg is lehet a hőn áhított cím. Lehet, hogy a Major szerepléstől függ az igazolás.

A North-ban köthet ki valde, de akkor ki távozik onnan?

sANtiaGo | 17/05/27 14:09 Valdemar " v alde" Bjørn Vangså 21 éves dán játékos, aki már most elmondhatja magáról, hogy helye van a világ elit CS játékosai között. Még ugyan nem tudott komolyabb csapatban bemutatkozni, de már most szép eredményeket tudhat magáénak, köztük egy IEM Katowice 2017 3-4. helyet.

Még hol köthet ki valde? Kézen fekvő megoldás lenne egy hasonló nyelvi közegben mozgó csapat. Az Astralis-t nem tartom valószínűnek, ők is ott lehetnek a rájátszásban, a North mellett. Esetleg jó alternatíva lehetne viszont a dignitas, ha a HLTV TOP30-as csapatait böngésszük. A nyelvi irányvonalat követve, egyedül fox lóg ki a csapatból, a Majorre - a Vega Squadron által - ők sem jutottak ki, elképzelhető egy csere.

Ha pedig egy vegyes, európai mix csapatot keresünk a TOP30-ban, akkor a Penta neve is felmerülhet. Bár a Penta is még versenyben van a Majorön és részvételük Krakkóban önmagában is nagy bravúr, mindazonáltal lehet, hogy jól járnának a fiatal tehetséggel. A FaZe-t csak gondolatébresztőként írom, komment nélkül.

Természetesen ezek mind spekulációk, azonban logikus lépések lennének. Egy biztos, valde nem fog sokáig parlagon maradni, valaki biztosan lecsap a lehetőségre. Csak az a kérdés, hogy ki és milyen gyorsan?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!