PGL Major: Ma eldől melyik a világ legjobb csapata?

Elérkezett a PGL krakkói Majorének utolsó napja, ma megtudjuk ki nyeri a döntőt!

A tegnapi napon eldőlt, hogy mely két csapat küzdhet a PGL krakkói Majorének kupájáért, illetve az 500 000 dolláros fődíjért. Viszont igazán nagy meglepetések történtek mindkét elődöntőben, hiszen egyik meccsen sem a jóval esélyesebbnek tartott kedvencek (Astralis és Virtus.pro) jutottak tovább, hanem a teljes Major legnagyobb meglepetéscsapatai, a Gambit és az Immortals!

PGL Major: ma eldől a döntős helyek sorsa!

Elindult a PGL krakkói Majorének utolsó előtti napja, ma megtudjuk kik játszhatják a döntőt!

Gambit - Astralis 2:1

Overpass-on indult a mérkőzés, ahol elég szépen bekezdett a Gambit. A 10:5-ös félidő után nem tartott sokáig, hogy megnyerjék a pályát is 16:10-re. Ez a meglepetés egyértelműen mou-nak köszönhető, aki képes volt arra tegnap, amire FalleN pénteken nem: kizárni dev1ce-t, vagy egyáltalán lelőni AWP harcokban.

Következett Inferno, itt fordult a kocka, ugyanis ismét 10:5-ös félidő következett, de ezúttal az Astralis javára. Az ezelőtti Inferno meccsekhez képest nagyon nem klappolt a Gambit támadó oldala sem ezen a pályán, így gyors véget ért a második pálya is, 16:8-as dán győzelemmel.

Jöhetett hát a mindent eldöntő Train, ahol el kellett döntenie a két csapatnak a döntős helyet. Itt már sokkal kiegyenlítettebb játékot láthattunk. Azonban vagy a kimerültség vagy valami más miatt a csapatok sorra hibázták el a helyzeteket, egy körben gla1ve lelőtte 1v2 visszafoglalásnál Xyp9x-et is. Ezek az apróságok pedig a Gambit malmára hajtották a vizet, akik végül 13:12-nél egy időkérést követően rövidre zárták a meccset 16:12-vel.

Immortals - Virtus.pro 2:0

Infernoval kezdődött meg a mérkőzés, ahol egy elképesztően erős terror oldallal 11:4-re ment a brazil csapat. Majd további egy kört engedve a lengyeleknek meg is nyerték azt 16:5-re. Nagyon gyenge teljesítményt láthattunk a North ellen még brillírozó TaZ-éktól, szóval csak reménykedni lehetett, hogy a második pályára legalább a verseny visszatér a párosításba.

Nem egészen ez történt azonban Mirage-on sem. Ismét szélsebes 11:4-gyel húzott el az Immortals, a lengyelek pedig csak kapkodták a fejüket, hogy még is mi történik velük. Jöhetett a második félidő, ez már jóval összeszedettebb volt pasháék részéről, de hiába jöttek vissza a meccsbe szépen lassan, az Immortals is hozta a köreit, így végül ők nyerték a 2. pályát is, 16:11-re.

Gambit - Immortals döntő?

Igencsak úgy tűnik, ez a két csapat játszhatja a Major döntőjét, ami több okból is meglepő. A Gambit eddig összesen 1(!) pályát vesztett a teljes Major alatt, azt is az Astralis ellen. Az Immortals nem hogy most először lett legenda története során, hanem ez az első Majorük is együtt, sőt kNg-nek ez az első alkalom, hogy bármilyen profi versenyen döntőt játszik. Az, hogy az Immortals egyenesen az amerikai Minortól a Major döntőig küzdötte magát, valami egészen elképesztő történet, amiből senki sem szeretne kimaradni ma este 17:30-tól.

Viszont egy érdekes kérdés, hogy jelenleg ez a két csapat lenne a világ legjobbja? Mert ha végignézünk a résztvevőkön, voltak itt olyan csapatok is (FaZe, Astralis, G2, SK), akik összességében sokkal erősebb csapatok, jobban szerepelnek nem csak egy-egy, de minden versenyen. De mégsem ők vannak itt a döntőben. Sőt, ami még érdekesebb, hogy az elődöntőben a négy csapat közül az Astralis volt az egyetlen nemhogy top 5-ben, de egyáltalán top 10-ben szereplő csapat! Így viszont érdekes lesz, hogy milyen hatással lehet a következő időkre bármelyik csapat győzelme is, hiszen az SK pl. az utóbbi 7 versenyéből 5-öt megnyertek. Egy ilyen eredményt mondjuk akármelyik csapat Major győzelme nem tud felülmúlni. Egy biztos, érdekes világ vár ránk holnaptól!

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!