Így ismerd fel a Mage ellenfeled

Avagy, hogyan különböztesd meg a legsokoldalúbb class paklijait. 

A jelenlegi Hearthstone metában, amit a Journey to Un'Goro kiegészítőnek köszönhetünk, a Mage lett az a class, aminek a különböző változatai nemcsak népszerűségben de győzelmi arányok tekintetében is igen előkelő helyeken szerepelnek minden statisztika szerint. Habár a Rogue Quest nerf miatt visszaesett a használatuk, továbbra is az élmezőnyben tartózkodnak minden tekintetben.

Meta elemzés: A Druid átvette a vezetést a népszerűségi listán

Sensevida | 17/07/21 03:04 Előző héten nem mi voltunk feledékenyek a meta elemézssel kapcsolatban, csupán a Vicious Syndicate ment el egy rövidke nyári szünetre. A napokban azonban visszatértek, és közölték a szokásos statisztikáikat a Hearthstone Standard ranked módjáról és a classok népszerűségi illetve győzelmi arányairól.

A ladderen jelenleg négy fajta típus elterjedt a classból, a Big Mage, Burn Mage, a Freeze Mage és a Secret Mage és mindegyikőjükbe folyamatosan belefuthatunk ha szeretnénk javítani az aktuális rankunkon. De miről is ismerjük fel, melyik verzióval van dolgunk? A válasz egyszerű és összetett egyszerre, ugyanis a pontos azonosító motívumokon kívül, elég sok átfedés van, tekintve hogy ugyan arról a classról beszélünk. De vágjunk is bele, nézzük meg, miben különböznek ezek a paklik és miről tudjuk felismerni, mivel van dolgunk.

Az első körök

A Babbling Book mindegyik pakliban alap kellék, kivéve a Freeze Maget, szóval ha kijátszásra kerül ellenünk, máris tudjuk szűkíteni a kört. A Mana Wrym szintén minden pakliban benne szokott lenni viszont a Freeze változatból ismét kimarad, csak azok szokták használni a fagyos paklikban akik Medivhet is játszanak. A Doomsayer viszont csak a Freeze változatokban bukkan fel, viszont vigyázzunk, mivel általában kettő van, ráadásul követheti őt egy Frost Nova is. Pyros és a Sorcerer's Apprentice a Secret Mage bástyái és a tanoncok a Big Mage paklikban is előfordulnak. Ha a harmadik körben kicsattan az Acolyte of Pain, jogosan feltételezhetjük hogy Freeze Magel van dolgunk, akik általában kettőt is játszanak a laphúzás elősegítése miatt. Ezt a lapot továbbá a Burn Verzió is játssza viszont csak egyet.

A Secretek

Most joggal gondolhatná a kezdő mesekártyás, hogy csak a Secret Mage játszik velük, azonban mind a négy paklinak ezek szokták megadni a fő nyerési esélyeit.Az Ice Barrierből a freeze Mage kettőt játszik, amíg a Burn Mage egy példányt. A Counterspell rendszerint a Big és Secret változatokban fordul elő igazán, ahol leginkább ki tudják használni az erejét. Az Ice Block egy olyan lap amiről a játék jelenlegi tervezői sincsenek jó véleménnyel. Jelenleg minden típusban előfordul, de leginkább a Freeze és Burn verziókban, azonban készüljünk fel rá ahol Ice Block van, ott érkezhet Alexstraza és a Pyroblast is. A Mirror Entity és Spellbender lapok csak a Secret Mageben kapnak helyet, ahol a játékos leginkább előnyhöz juthat a használatukból.

A végjáték

A Fireball egy olyan lap aminek nagyon oda kell figyelni, mikor használja el az ellenfelünk. A kontextustól függően meg tudjuk állapítani melyik  paklival állunk szemben, mivel a Freeze Magenek és a Secret Magenek elsősorban leszedésként szolgál ez a lap, sem mint az ellenfél arcának leolvasztására. A Cabalist Tome egy viszonylag lassú lap ami leginkább csak a Big Magebe fér bele, akárcsak a Meteor. Értelem szerűen egy Freeze Mage sem maradhat meg Blizzard nélkül, ami a tökéletes pást kontrollt biztosítja számukra. A hetedik körben sok minden kiderül, hiszen ha érkezik a Firelands Portal, biztosak lehetünk benne, hogy Medivh és Alex is követni fogja a varászlatot. 

Ennyi lett volna tehát ez a rövid kis Mágus felismerést segítő bemutató. Reméljük hasznos lesz számotokra és minél többször sikerül majd győzedelmeskednetek a class minden verziója ellen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!