Wardokat támaszthatunk fel, és porokat is vihetünk magunkkal a pályára az új rúnáknak hála!

Wardokat támaszthatunk fel, és porokat is vihetünk magunkkal a pályára az új rúnáknak hála!

A wardokkal és a rálátással kapcsolatos rúnákat mutatott be Riot. Kettő ezek közül elsőre is hasznosnak tűnik, de a harmadiknak az értelmét még nem annyira látjuk.

Rendre jönnek szinte minden héten az újabb rúnák, ezúttal leginkább a wardokra és a rálátásra lesznek ezek nagy hatással. Hármat is kaptunk belőlük, de ezekből az egyik őszintén szólva nem tűnik túl hasznosnak, legalábbis nehezen elképzelhető, hogy nem lesz nála hasznosabb rúna, amit inkább választani fognak a játékosok. 

Mire számíthatunk visszatérítés címen a rúnák/rúnaoldalak kapcsán?

Azt már tudni lehet, hogy a novemberben megjelenő rúnarendszer más lesz, mint a mostani, de mire számíthatnak azok, akik költöttek is a mostanira?

Az ilyen korai bejelentések során azt mindig szem előtt kell tartani, hogy ezek még nem végleges koncepciók, rengeteg minden változhat novemberig, ezért ne vegyétek készpénznek őket! Az itt bemutatott rúnákat a Domination fába lehet majd pakolni, nézzük is őket sorba.


Az első, amiről már egy korábbi cikkben tettük említést, igaz akkor képanyag még nem volt, az nem más, mint a Zombie Ward. Ahogy a neve is mutatja, valami túlvilági turpisságról van szó, a játék nyelvére lefordítva pedig ez annyit jelent, hogy ha kiszedünk egy ellenséges őrszemet, akkor egy saját egy életerővel rendelkező, látható őrszemet hagyunk ott, úgymond feltámasztva az ellenfelét és a saját oldalunkra fordítva. Ennek a hatóideje 180 másodperc és nem számít bele a maximálisan elhelyezhető 3 őrszem közé, így ha jók vagyunk, elég sok rálátást tudunk hagyni a pályán.


Az előző verzió elég vérszomjas megoldás, szegény őrszemeket még haláluk után sem hagyjuk pihenni, de erre van a másik megoldás, ami a Watchful Poro. Ez lényegében annyit csinál, hogy ha elhagyunk egy bokrot, egy kis poro ott marad nekünk figyelni és rálátást adni. Ebből egyet hagyhatunk mindig csak a pályán és egészen addig marad ott, amíg egy ellenfél el nem ijeszti szegényt, vagy bele nem megyünk egy másik bokorba. Ekkor az előző poro eltűnik és kapunk helyette egy másikat az új bokorba. És hogy mire lehet ez jó? Egy számunkra veszélyes bokrot megfigyelés alatt lehet tartani, de akár a játék elején is otthagyhatunk párat az ellenfél dzsungelében, ha a csapat is segít


A harmadik és egyben utolsó rúna egy kissé érdekes, legalábbis elsőre nem igazán látjuk, hogy ez kinek lehet hasznos annyira, hogy valami másról lemondjon érte. A Trophy Collector egy stackelhető rúna lesz, ami minden egyes ward gyilkosság után, amit mi, vagy a közelünkben lévő szövetséges hoz el, 1 AP-t és 0,7 AD-t kapunk nekünk véglegesen. Ez elsőre jónak tűnhet, hiszen végtelen stack! Csak ha jobban belegondolunk, főleg low eloban, nagyon kevés hangsúly van az őrszemeken. Elhelyezni még csak-csak szoktunk, de azok kiszedésére valóban kevés support figyel a többiekről nem is beszélve. A controll ward ritka, mint a fehér holló, vagy a jó Yasuo játékos csapatunkban. Nagyon ideális esetben talán 10 ward-ot ha kiszedünk, ami 10 AP-t és 7 AD-t jelenthet. Egyes távolsági supportoknak az pár AP még talán számít valamit, de pl. egy Braum-nak, vagy Thresh-nek az az elhanyagolható mennyiságű AD annyit ér, mint halottnak a csók. Az is lehet, hogy csak lebecsüljük és lesz valamilyen rejtett értéke, de a másik kettő sokkal hasznosabbnak tűnik. Ha esetleg nektek van elképzelésetek, szívesen hallgatjuk.

Mit szóltok az új rúnákhoz, szoktatok sokat wardolni?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.