Új lap bemutató: Cannon Cart a kétéletű

Új lap bemutató: Cannon Cart a kétéletű

Már elérhető az új lap, a Cannon Cart. Megnéztük kicsit közelebbről, hogy milyen értékei vannak és mi ellen jó.

A Cannon Cart a játék legújabb kártyája. A lap egyszerre viselkedik mozgó egységként és épületként is. Ebből kifolyólag a különböző egységekkel más és más interakciókba lép. Teszem az a Giant-et amíg gurul, addig nem érdekli, de ha már csak egy immobilis épületként viselkedik, akkor agrózhatja azt is. De ezek után lássuk a statjait és, hogy mégis mit jelent a kártya kettőssége.

Alap statok

Elixír költség Támadási Sebesség Mozgási sebesség Kirakási idő Hatótáv Célpontok
5 1.2 /mp Gyors (90) 1 mp 5,5 Csak földi egységek

Szintenkénti statok

Level HP Pajzs HP Sebzés DPS
1 524 524 153 127
2 576 576 168 140
3 634 634 185 154
4 696 969 203 169
5 765 765 223 185
6 838 838 244 203
7 922 922 269 224
8 1011 1011 295 245

A Cannon Cart-nak két HP csíkja van. Amikor kijátszásra kerül és még az első, pajzs HP-ja van, akkor elég gyorsan mozog, pontosan olyan gyorsan, mint a mini P.E.K.K.A. Az 5.5-es hatótáv miatt a legtöbb egységnél nagyobb a hatótávja, ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem sokat kell előregurulni a híd után, hogy elérje az ellenséges tornyot. Az érdekessége abban van, ha lekapják róla a pajzsot, akkor összetörik alatta a kocsi és onnantól nem mozdul többé, épületté változik. A sebzése a dps-e és hatótávja nem változik. 

A lap relatíve erős, a Fireball vagy a Poison nem sebez eleget, hogy lekapja róla a pajzsot és gyakorlatilag megállítsa útközben. De a Rocket vagy a Lightning már megoldja a dolgot.

A lap legnagyobb hátránya, hogy nem tudja felvenni a harcot a repülő egységekkel, ami egy közepesen drága, 5 Elixíres kártyánál kicsit durva. Ezért érdemes a lap mellé olyan támogató kártyákat pakolni, mint az Arrows vagy a Fireball vagy olyan lényeket, amik könnyen megölnek könnyű egységeket. Teszem azt a Fire Spirits, a Wizard vagy az Executioner jó választás lehet.

Az összecsapások

Battle Ram

Ha valamivel meg lehet fogni ezt a lapot, akkor ez az a kártya. Simán leüti a Ram-et és a két Barbariant is, mialatt még a pajzsa sem esik le, szóval egyből mehet az ellentámadás.

Hogrider

Amíg rajta van a pajzs addig a Rider nem foglalkozik vele, és megy tovább a toronyra és körülbelül két ütést is bevisz mielőtt elesne.

Giant

Az eset ugyanaz mint az előbb, amíg gurul addig a Giant nem foglalkozik vele, ebben az állapotban nem a legjobb megoldás arra, hogy a nagy tankokat megakassza.

Giant + Support

A legtöbb esetben a támogató egységek a tankok, ebben az esetben a Giant mögött lesznek, itt jó lehet a lap, mert a Giant elmegy mellette, viszont a többi egység rátámad, jó esetben felfogja és viszonozza a sebzést, rossz esetben épületté válik és a Giant is ráfigyel majd. Ez egy pici taktikai lehetőség.

P.E.K.K.A.

Ez a lap pillanatok alatt végez a Cannon Cart-tal. Semmi képen ne küldjétek ellen, nincs értelme. Viszont ha ellenetek jön a guruló csoda, akkor emlékezzetek, hogy a P.E.K.K.A megeszi reggelire.

Prince

A pajzs elbír egy rohamot és kell még egy ütés, hogy leessen. Olyan durván nem tud visszacsapni, de ideiglenesen meg tudja akasztani.

Bandit

Még a dash-el együtt sem tudja lekapni a Canon pajzsát, mielőtt elvérezne vele szemben.

Sparky

Egy lövéssel lekapja a pajzsot róla, ha lehet ne a Cannon Cart-ot küldjétek ez ellen.

Mortar

A Cart simán magár vonja a Mortar figyelmét. A hatótávja miatt pedig még könnyen le is tudja szedni, jó választás ellene.

Elite Barbarians

A gyorsaságuk miatt, könnyen odaérnek az ágyúhoz, nincs értelme ellenük hadba küldeni.

Stratégiai tanácsok

Mivel ez egy távolsági egység, úgy érdemes elhelyezni, hogy legyen előtte egy tank, ami mögött el tud bújni és ki tudja osztani a dps-t. Az Ice Golem, a Giant, a Kinght, a Golem vagy Pekka mindenképpen jó választás. Ha a Cannon Cart úton van befelé, akkor lehet számítani, hogy az ellenfél könnyű légi egységekkel fogja támadni, hiszen azok ellen nem tud védekezni, érdemes bekészíteni egy Arrows vagy Fireball lapot támogatásként. 

Hogyan lehet védekezni ellene

A Cannon Cart pont olyan mint a Royal Giant, simán bele tudja kényszeríteni az ellenfelet, hogy több elixírt költsön a védekezésre, mint amibe az egység került. Azt mindenki tudja, hogy a lap iszonyatosan gyenge repülő egységek ellen, szóval lehet számítani arra, ha ilyenekkel próbáljuk kivédeni a támadását, hogy érkezik egy Zap vagy egy Fireball. Ezért inkább érdemes mondjuk a Mega Miniont küldeni ellene. De ezen kívül azt lehet még tenni, hogy egy nagyobb tankkal el kell vonni a figyelmét, mondjuk egy Giant vagy Ice Golem. Amíg azt lövi, addig mögé lehet pakolni egy Musketeer-t vagy egy Baby Dragon-ta, aki gyorsan lekapja. A másik mód, hogy le kell rusholni, még azelőtt le kell ütni a kerekeit mielőtt átjönne a hídon, ha ez sikerül, akkor onnantól lehet figyelmen kívül hagyni és egy idő után eltűnik majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Clashroyale Arena

Kövess Minket!