A több kitiltás egyenlő a tisztább játékkal?

Egyre több felhasználót tilt ki a VAC, ezért megnéztük az elmúlt évek statisztikáit.

Még a hónap elején számoltunk be róla, hogy július 6-án, egy hatalmas VAC Ban hullám söpört végig a Steamen, mely 40 000 csaló kitiltását eredményezte. Akkor azt hittük nincs tovább, ennyi ember a világon nincs, de ha kicsit átnézzük az elmúlt éveket, akkor rá kell jöjjünk, hogy a 40 000 csupán akkor nagy szám, ha egy napot nézünk.

Soha nem látott VAC banhullám söpört végig tegnap a Steam-en

A VAC történetének legnagyobb razziája volt július 6-án.

Ugyanis az a helyzet, hogy egy évvel ezelőtt - júniusban -, egy hónap alatt ennek a több, mint négyszerese, kb. 173 000 ember lett kitiltva (ez az eddigi csúcs) kb. 500 VAC támogatott játékból. Bár a legnépszerűbb és ezzel együtt a legtöbb csalót vonzó játékok a Team Fortress 2, a CS:GO és a DoTA 2 voltak már akkor is. Pontos szám nincs arról, hogy mégis mennyi felhasználót tesz ki ez a 3 játék az összes kitiltott közül, de nem nehéz elképzelni, hogy ezek teszik ki a legnagyobb szeletet mind közül, hiszen a TF2 és a DoTA 2 ingyenesen játszhatóak, a CS:GO meg CS:GO.

esport, tbr, csgo, counterstrike, vac, ban, növekedés, tendenciák

Azóta sem állt meg a dolog, az elmúlt egy évben ugyanis több, mint 1,84 millió (!) felhasználót tiltott ki a rendszer csalásért! Ráadásul érdemes megemlíteni, hogy a júliusi számok még csak nem is reálisak, ott jelenleg 78 000 környékén áll a mutató úgy, hogy egy a Steam adatbázisában történő változás miatt nem lehet a havi számok egy részét kiolvasni. Tehát a valódi júliusi statisztikákat nem tudjuk, az is lehet, hogy már elértük a bűvös 2 milliós határt, egyetlen év alatt.

Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy a játék megjelenésétől (2012 augusztus) a vizsgált időszak elejéig (2016 június) összesen repült ki kb. 2-2,5 millió felhasználói fiók az érintett játékokból. Az érem egyik oldala, hogyha kitiltanak tízezreket, akkor kevesebb csaló van, hiszen akik eddig csaltak ki lettek penderítve örök életre. De a másik oldalon ott van, hogyha egyre több felhasználót tudnak kitiltani egyre rövidebb idő alatt, akkor nem javul a helyzet és csak több csaló lett és lesz is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!