A BIG Major sikere után valami megváltozhatott a csapatnál?

A BIG Major sikere után valami megváltozhatott a csapatnál?

Úgy néz ki, hogy igen, hiszen nemet mondtak a címvédésre az ELEAGUE Premier 2017 kedvéért.

A BIG útja a legendák közé

A BIG egyértelműen a Major eddigi legnagyobb meglepetése, egyenesen a Minor kvalifikációtól eljutni a legendákat megillető helyig nem kis kihívás. Közel fél év munkája térült meg nekik ezzel és úgy tűnik nem akarnak leállni, hiszen ha már itt vannak, akkor szeretnének tovább menni és erre minden esélyük megvan.

A BIG meglepetésszerűen végzett a Majorön, ahol a csoportkört 3-0-s mérleggel fejezték be, a negyeddöntőben buktak el a később ezüstérmes Immortals-zal szemben. Ez nem csak azt hozta el, hogy a játékosok Major legendának mondhatják magukat, hanem valószínűleg egy más felfogást is. Németországban évente háromszor megrendezésre kerül az ESL Meisterschaft, télen, tavasszal és nyáron három különböző játékban. A legutóbbi ilyen versenyt még február végén a BIG nyerte. Eljött újra az idő, hogy megrendezzék a nyári évadot, melyben a BIG részt is vett, sőt az elődöntőig menetelt.

Tegnap viszont bejelentette a csapat, hogy nem kíván részt venni a bajnokság elődöntőjében, mivel pontosan azon a napon, augusztus 26-án fontosabb elfoglaltságot találtak maguknak. Az elődöntőben egyébként a szintén német EURONICS-szel találkoztak volna. Ez a bizonyos fontosabb elfoglaltság az ELEAGUE Premier 2017 nyílt európai selejtezője. A csapat menedzsere a következővel kommentálta a döntést:

"A soron következő ELEAGUE kvalifikáció nagyon fontos nekünk és a legkisebb késés is a Gamescom menetrendjében felérhet egy verességgel, mert fel kellene adjuk a meccset." - mondta közleményben a BIG menedzsere Christian Lenz "Emellett arra kényszerülnénk, hogy szokatlan eszközökkel kelljen játszanunk egy furcsa környezetben."

"Természetesen semmi sem garantálja, hogy mi nyerjük a kvalifikációt, de meg kell adni az esélyt és a legjobb körülményeket arra, hogy képviselhessük a csapatot az Egyesült Államokban."

"Szeretnénk mindenkinek az elnézést kérni a dologgal kapcsolatban. Az ESL sem hibáztatható az időpontért, hiszen ez már hónapok óta megvolt."

A döntés mögött az állhat, hogy a BIG Major legenda módjára akar ’viselkedni’ és a hazai presztízsverseny helyett inkább a világ top csapatait megmozgató versenyen vesznek részt. Ez a döntés így teljesen jogos a BIG részéről, hiszen már megmutatták a világnak, hogy velük ezentúl számolni kell.

A probléma egyedül abban az esetben lehet, ha a BIG ezentúl minden kisebb versenyt lemond és csak a legnagyobb versenyekre gyakorol, ott pedig sorra kudarcot vall. Ha nem jönnek be a tervek, akkor a sikertelenség miatt beindulhat a hazai közösségben előszeretettel alkalmazott forgatás is, de mindenesetre biztos, hogy rosszul érinti majd őket a hatalmas Major siker után.

Ti mit gondoltok, eljött az idő, hogy a BIG magasabb szintre lépjen?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

(Képek: 99damage, HLTV; Borítókép: HLTV)

Kövess Minket!