Elképesztően addiktív lett az Elder Scrolls: Legends!

Leteszteltük a Bethesda kártyajátékát, amire nagyon rá lehet csúszni.

Bár már régóta pörgetjük az okostelefonokat, az elmúlt jópár évben igazán kevés volt az olyan játék, ami nem csak ideig-óráig jelentett szórakozást számunkra. Szerencsére a kis fejlesztőcégek mellett a nagyobbak is tiszteletüket teszik a platformon, akik közül a Bethesda igazán nagyot alkotott és egy olyan játékot tett le az asztalra, ami valóban hosszú időre le tudja kötni a játékosokat. Na, de ne szaladjunk ennyire előre!

Idén tavasszal érkezett az Elder Scrolls: Legends, ami a Hearthstone sikerén felbuzdulva egy újabb kártyajátékkal próbálja meg beszippantani a műfaj kedvelőit. A frissítéseknek köszönhetően most jutott el oda a játék, hogy valóban tartalmas szórakozást tud nyújtani és az élvezetéhez nem is kell nyári farmfesztivált tartani.




A játékba belépve egyből megcsap minket a nagybetűs hangulat, ami főleg akkor igaz, ha ismerjük és szeretjük az Elder Scrolls-szériát, bár az újdonsült játékosokat is jó eséllyel magával ragadják a karakteres dallamok. Első lépésként saját avatarunkat kell kiválasztanunk a számtalan ismerős faj közül: Argonianként akkor szálljunk harcba, ha szeretjük a hosszú küzdelmeket, Bretonként a sebzés visszaosztásában kell jeleskednünk, High Elfként különböző varázslatokat kell durrogtatnunk, míg Nordként folyamatosan kell támadnunk az ellenfelünket. 

Összesen 10 féle játékstílus közül választhatjuk ki az ízlésünknek leginkább megfelelőt, úgyhogy a választékra egyáltalán nem lehet panasz. Fontos, hogy mivel online játékról beszélünk, ezért folyamatos internetkapcsolatot kell biztosítanunk neki. Ezt, ha ránk hallgattok, wifivel oldjátok meg, mielőtt pillanatok alatt lefogyasztjátok a mobilneteteket.



Miután kiválasztottuk, hogy kiket szeretnénk képviselni, indul is a tutorial mód, ahol lépésről lépésre magyarázzák el nekünk a játék alapjait. A hang- és szöveges utasítások arra pont jók, hogy ha valaki még nem játszott körökre osztott kártyajátékkal, akkor egyből belerázódhat, de ahogy a legtöbb játékhoz hasonlóan, itt is minél többet időt töltünk vele, annál jobbak leszünk és annál több sikerélményünk lesz.

Kezdőknek első körben a Sztori módot ajánljuk, ahol nem csak izgalmas háttértörténetekkel ismerkedhettek meg, hanem minden fejezeten belül különböző, egyre fifikásabb ellenfelekkel küzdhettek meg. Ha sikeresen legyűrjük mindegyiket - ehhez legtöbb esetben más-más taktika szükséges -, a fejezet végén egy kincsesláda a jutalmunk, ami tartalmazhat hangzatos title-t, aranyat és akár új kártyacsomagot is.



Bár a felület és a kártyalapok korántsem olyan színgazdagok és látványosak, mint a Heartshtone esetén, az atmoszféra és a korábbi Elder Scrolls játékokból ismerős zenék, hangeffektek és karakteres beszólások rendkívül hangulatosak, sőt sokszor megmosolyogtatóak.


Kártyamechanizmus tekintetében a megszokottakkal találkozhatunk: vannak közelharci és távolsági lapok, olyanok, amik a többit támogatják, vagy az ellenfélnek okoznak azonnali károkat, de persze találunk olyan fajtákat is, amik haláluk után aktiválnak egy különleges képességet. A Blizzard kártyajátékához hasonlóan, itt is van taunt, csak guardnak hívják, különböző fegyverek, amit hősünk kezébe rakhatunk és persze szívatós varázslatok is, hogy borsot törhessünk ellenfelünk orra alá.

A már jól ismert kártyarendszert azzal bolondították meg, hogy 2 lanen is lehet lepakolni lapokat, de minden kártyalap csak a saját területén lévő lapokat támadhatja. Arra viszont figyelnünk kell, hogy egy lanen egyszerre maximum 4 kártyánk lehet és ha egy ötödiket szeretnénk oda lerakni, akkor egy már lepakolt lapot kell feláldoznunk érte.

Győzelmeink után természetesen tapasztalati pontot kapunk és ha összejön vele a szintlépés, akkor a nyertes meccs utáni jutalom mellett az új szintért is meglepetés jár, ami lehet egy meglévő kártya erősebb változata (automatikus, vagy választható formában), újabb, erősebb kártya, vagy egy kisebb kártyapakk is, amiben 3 új lap foglal helyet és mindegyik egyből hozzáadódik a paklidhoz. 

Így kaphatunk arannyal megtöltött tarisznyát is, amiből 100 goldonként 6 random kártyát vehetünk, de vannak ennél nagyobb pakkok is, amikért tetemesebb aranymennyiséget, vagy jó magyar forintot kell leszurkolni. Szerencsére relatíve könnyen lehet játékon belüli valutát szerezni, így velünk együtt a pénztárcánk is fel fog lélegezni.



Miután jól begyakoroltunk a tutorial módban, számtalan lehetőség tárul elénk: pörgethetjük a kiváló aranyforrásnak bizonyuló napi küldetéseket, tovább tökéletesíthetjük játékstílusunkat a gyakorló módban és ha elérünk a sztori 14. fejezetéig, már arénázáhatunk is. A solo arénába 150 arany, vagy ticket ellenében tudunk belépni, és 3 karakterosztály közül választhatjuk ki, hogy melyikkel indulunk harcba. 

Ezután a Hearthstone-ból már ismerős metódus következik, azaz mindig 3 kártyából kell kiválasztani, hogy mi kerüljön az arénapaklinkba. Jól meg kell fontolni mit választunk, hiszen csak 30 lapot válogathatunk össze és ehhez minden győzelemmel plusz egy lapot rakhatunk. A solo arénában 9 ellenfél vár rád, akik közül az utolsó mindenképpen a boss, de az előtte lévő 8 ellenségnek tetszőleges sorrendben eshetsz neki.

Természetesen minél többet nyersz, annál nagyobb jutalomban részesülsz - ami lehet pl. arany, vagy jó kis kártyapakk -, de 3 vesztett meccs után vége a bulinak. Ha pedig itt végeztél, vár rád a versus aréna, ahol már hús-vér játékosokkal harcolhatsz. Ahhoz, hogy sikeres lehess nem csak sok gyakorlás kell, hanem jól összeállított paklik is, amikkel érdemes minél többet kísérletezned. Összesen 6 paklit menthetsz el, szóval próbáld meg a lehető legkülönfélébbeket összeállítani.

És hogy kinek ajánljuk a játékot? Akik szeretik a kártyajátékokat és/vagy az Elder Scrolls világát, azoknak mindenképpen ki kell próbálniuk, de ha szimplán szeretnéd a nyarat egy tartalmas mobiljátékkal tölteni, akkor is tegyél vele egy próbát 
iOS-en, vagy Android-on! Mondjuk, az ínyencek Steam-en is kipróbálhatják.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!