Lesz magyar versenyző az 1 millió dolláros QuakeConon!

Lesz magyar versenyző az 1 millió dolláros QuakeConon!

Egy elrontott jumpon múlott a felsőágon, de aztán alulról érkezve meglett a top12 NOFEAR-nek!

Lezajlott a Quake Champions európai regionális kvalifikációja, a nap végén pedig óriási magyar sikert ünnepelhettünk, ugyanis Raisy, avagy CS:GO körökben NOFEAR kijutott az augusztus 24-én kezdődő, dallasi QuakeCon-ra! NOFEAR a felső ágon először a brit GaRpy-val csapott össze, az ellenfélnek azonban nem sok esélyt adott, két sima 3-0-lal egyből az alsó ágra küldte. Jöhetett tehát a kemény dió az osztrák noctis ellen, a kommentátorok pedig előzetesen egy sima 2-0-t jósoltak NOFEAR ellen.

quakecon eu regionális döntő

Nos, a mérkőzés minden volt, csak nem sima és nem 2-0! Az első pálya noctisé volt, ennek megfelelően viszonylag könnyedén, 3-1-re hozta is, itt még inkább csak ismerkedtek egymással a játékosok. Ezután viszont NOFEAR megrázta magát és egy nagyon szoros második mapon sikerült behúznia a pontot néhány gyönyörű megmozdulással, főleg Anarkival és Galenával. Jöhetett tehát a mindent eldöntő 3. map, ami ennél jobban nem is indulhatott volna a magyar srácnak, hiszen pillanatok alatt 2-0-t mutatott a javunkra az eredményjelző! Aztán sajnos becsúszott néhány apró jump hiba, ami megbosszulta magát, a 2011-es QuakeCon győztes pedig bírta a nyomást és fordított 3-2-re, ezzel megnyerve az utolsó pályát és így leküldve Raisy-t az alsó ágra. Ha ott 2-0-nál, amikor már csak 1-1 hős volt, az a jump nem megy félre, valószínűleg meglett volna a győzelem.

quakecon eu regionális döntő

Jöhetett tehát az alsóág (a felsőágról 8, az alsó ágról 4 ember kvalifikált, itt a német Luminus volt az első ellenfél, de NOFEAR simán megette, kétszer 3-0, jöhetett a mindent eldöntő, toxjq elleni összecsapás. A 33 éves svéd egyébként a 2000-es évek egyik nagy Quake sztárja volt, ő minden idők legeredményesebb Quake 4 játékosa, aki 2005 és 2007 között több mint 150.000 dollárt nyert össze különböző versenyeken. A nagy múlt azonban maradt a múltban, NOFEAR sima oda-vissza 3-0-lal küldte padlóra ellenfelét, ezzel pedig biztossá vált, hogy ott lesz az augusztus végi QuakeCon-on Dallasban!

NOFEAR mérkőzéseinek végeredményét ITT tudjátok megtekinteniaki pedig kíváncsi mérkőzésekre, annak itt van néhány link:

Gratulálunk, NOFEAR és sok sikert kívánunk a döntőben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!